Alimentul care reduce ANXIETATEA. 5 alte soluții din bucătărie

Iată care este alimentul care reduce anxietatea și ce alte cinci soluții ai la îndemână.
  • Publicat:
Alimentul care reduce ANXIETATEA. 5 alte soluții din bucătărie
Foto: shutterstock

Atunci când te simți anxios sau stresat, cu siguranță ești tentat să dai iama într-o cutie cu înghețată sau chiar să mănânci o felie de pizza. Trebuie să înțelegi însă că acestea oferă o detensionare temporară, iar alimentele procesate mai mult îți pot afecta dispoziția. În prezent, „superalimentele” se află pe buzele multor nutriționiști, iar asta pentru că oferă organismului nutrienții necesari, iar multe dintre ele pot ameliora anxietatea. Iată care este alimentul care reduce anxietatea și ce alte cinci soluții ai la îndemână.

1. Afine

Afinele sunt bogate în antioxidanți și vitamina C. Acest superaliment ajută la îmbunătățirea memoriei și oferă protecție împotriva demenței. De asemenea, conține flavonoide, compuși benefici pentru starea generală de sănătate. Menționăm și prezența antocianinelor care au un impact extraordinar asupra sănătății creierului și reduc inflamațiile neuronale, asociate cu spike-urile de anxietate.

2. Ciocolata neagră

Dacă te numeri printre persoanele care atunci când sunt stresate iau o tabletă de ciocolată, atunci avem o veste bună pentru tine. Poți consuma ciocolată, dar aceasta trebuie să fie neagră și cu cel puțin 70% cacao. Studiile sugerează că ciocolata neagră poate îmbunătăți dispoziția sau stresul, datorită conținutului de flavonoide, similar afinelor.

De asemenea, ciocolata neagră conține cantități generoase de triptofan, un aminoacid pentru producția și menținerea proteinelor din corp, pe care organismul pe folosește pentru neurotransmițătorii de îmbunătățire a dispoziției, precum serotonina din creier. Și, în final, ciocolata neagră este bogată în magneziu, despre care s-a arătat de-a lungul anilor că reduce anxietatea, indiferent dacă este administrat sub formă de suplimente sau din alimentație.

3. Ouă

Cine s-ar fi gândit că alimentul multora preferat pentru micul dejun ar putea reduce anxietatea? Albușul de ou este o sursă excelentă de vitamina D, esențială în special în sezonul rece, când expunerea la soare este redusă. Deficitul de vitamina D este asociat anxietății, arată studiile, ceea ce înseamnă că este vital pentru a menține un nivel crescut în dietă. Ouăle conțin serotonină, care ajută la îmbunătățirea creierului și reducerea stresului.

4. Turmeric

Turmericul este un condiment folosit de cele mai multe ori în preparatele din India. Această pudră galbenă conține curcuma, cunoscută pentru reducerea anxietății prin scăderea inflamațiilor. Un singur gram de curcuma pe zi reduce anxietatea în rândul adulților obezi, arată un studiu.

5. Nuci braziliene

Nucile braziliene conțin o cantitate generoasă de seleniu, un alt antioxidant. Cercetările arată că îmbunătățesc dispoziția reducând inflamațiile. Ai grijă însă! Consumate în cantități mari, pot fi periculoase chiar și pentru adulți. Mai exact, un adult ar trebui să consume cel mult trei sau patru nuci braziliene pe zi. Nucile braziliene sunt o sursă excelentă de vitamina E, care reduce anxietatea în rândul copiilor.

6. Mușețel

Un ceai de mușețel este excelent atunci când ai o dispoziție foarte proastă. Cercetările sugerează că mușețelul conține flavonoide, similar afinelor și ciocolatei negre. Un studiu sugerează că 1-3 căni de ceai de mușețel consumate zilnic pot reduce simptomele anxietății.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
6 mituri comune despre consumul de zahăr
6 mituri comune despre consumul de zahăr
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân