Alimentul ieftin care topește grăsimea cu o singură linguriță pe zi

Dacă vrei să slăbești și n-ai nicio idee cum să faci asta, uită de diete! Acest aliment face minuni, fără să-l consumi în cantități mari.
  • Publicat:
Alimentul ieftin care topește grăsimea cu o singură linguriță pe zi
Alimentul ieftin care topește grăsimea cu o singură linguriță pe zi

În ultimii ani, oțetul de mere în procesul de slăbire a devenit tot mai popular. Un nou studiu arată că tinerii și adulții tineri de origine libaneză care au consumat o linguriță de oțet de mere zilnic, timp de 12 săptămâni, au reușit să slăbească aproape 7 kilograme.

Cercetarea, care a fost publicată în BMJ Nutrition, Prevention, & Health, arată și că participanții aveau glicemia, colesterolul și trigliceridele reduse după o perioadă de trei luni de studiu. Cercetări anterioare au evidențiat potențialul oțetului de mere privind reducerea kilogramelor în plus în rândul adulților în vârstă, dar acesta este primul studiu de acest fel la care s-a testat această strategie asupra tinerilor.

Bineînțeles, pot exista și efecte adverse dacă acest aliment este consumat în exces. De exemplu, poate deteriora smalțul dentar și poate irita esofagul, motiv pentru care se recomandă să se dilueze cu apă pentru a evita efectele neplăcute. Mai mult, înainte de a consuma oțetul de mere pentru a slăbi, vorbește cu medicul curant, mai ales dacă te știi sub tratament. Oțetul de mere este un aliment care poate interacționa cu anumite tratamente medicamentoase și astfel pot apărea complicații.

Cum „topește” oțetul de mere grăsimea?

Una dintre teoriile cercetătorilor este aceea că oțetul de mere oferă sațietate și astfel reduci consumul de calorii din timpul zilei. Mai mult, acesta influențează metabolismul, sensibilitatea la insulină și contribuie la oxidarea grăsimii și reducerea depozitării grăsimii.

Dacă vrei să slăbești și n-ai nicio idee cum să faci asta, uită de dietele draconice! Ideal este să fii în deficit caloric, adică să consumi mai puține calorii decât arde corpul tău. Mai mult, include activitatea fizică în rutina ta și nu uita că dieta și sportul merg mână-n mână.

Foto: shutterstock

Surse:

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân