7 alimente care topesc rapid grăsimea de pe burtă. Ciocolata se află printre ele

  • Publicat:
7 alimente care topesc rapid grăsimea de pe burtă. Ciocolata se află printre ele

Atunci când incluzi grăsimi sănătoase în dietă, se întâmplă multe lucruri fabuloase. Îți scazi pofta de mâncare. Îți stimulezi energia și metabolismul. Stabilești fluctuațiile glicemiei și insulinice. Te simți sătul și poți sta mai mult timp fără să mănânci.

Pentru a intensifica pierderea în greutate și sănătatea generală, fă aceste grăsimi sănătoase prietenele tale:

Unt de migdale

Un studiu de 24 de săptămâni a descoperit că persoanele care adaugă migdale la o dietă sănătoasă au experiementat „o reducere în greutate susținută și mai mare”, în comparație cu cele care au mâncat alimente bogate în carbohidrați. În afară de grăsimile mononesaturate sănătoase pentru inimă, fibre și nutrienți greu de obținut, cum ar fi magneziul și vitamina E, untul de migdale are un gust uimitor. Dar amintește-ți să citești lista de ingrediente: vrei un unt de migdale crud care conține doar migdale, fără zahăr adăugat.

Măsline

Ai nevoie de o gustare înainte de cină? Ocolește coșul cu pâine și bucură-te de un câteva măsline, care sunt bogate în grăsimi mononesaturate sănătoase pentru inimă. Un studiu a descoperit că o dietă bogată în grăsimi mononesaturate și proteină a ajutat persoanele cu diabet de tip 2 să piardă în greutate și să scadă riscul de boli cardiovasculare. Uleiul de măsline extravirgin primește, de asemenea, un premiu la acest capitol.

Carne de vită hrănită cu iarbă

Comparativ cu carnea de vită hrănită cu cereale, studiile arată că vacile hrănite cu iarbă produc o carne cu un profil nutritiv și de grăsime superior, făcând din această carne alegerea ideală. Aceasta conține acid linoleic conjugat (CLA), un acid gras unic despre care studiile spun că poate ajuta la arderea grăsimii de pe burtă. Din acest motiv și altele, să cheltuiești în plus pe carne de vită hrănită cu iarbă devine complet justificat.

Avocado

Ai nevoie de motive în plus pentru a-l introduce în dietă? Un studiu a descoperit că cei care mâncau regulat avocado aveau „o calitate îmbunătățită a dietei generale, aport optim de nutrienți și un risc redus de sindrom metabolic.” Avocado este super-versatil: taie-l în salate, zdrobește-l în guacamole sau scoate-l direct din coajă și bucură-te de el cu un strop de lămâie și un praf de sare.

Ciocolată

Parte din beneficiile pentru sănătate ale ciocolatei provin de la acidul oleic sănătos pentru inimă, ca și cel care poate fi găsit în uleiul de măsline. Un studiu de 18 săptămâni a descoperit că femeile care și-au urmărit dieta dar s-au răsfățat cu o gustare dulce zilnic au pierdut mai multă greutate. Nu toate varietățile se califică. Caută ciocolată neagră cu un conținut de cacao de 85% sau mai mare, fără zahăr adăugat. 

Somon sălbatic

Acest pește fabulos este bogat în antioxidantul astaxantină, proteină și acizi grași omega-3 antiinflamatori. Dacă nu mănânci regulat pește sălbatic, ia un supliment de ulei de pește. O meta-analiză a 21 de studii a descoperit că persoanele care au combinat uleiul de pește cu alte alegeri sănătoase au redus semnificativ grăsimea abdominală.

Cocosul

Grăsimile saturate din nucă de cocos sunt cunoscute și sub numele de MCT-uri, sau trigliceride cu lanț mediu, care sunt folosite de organism preferențial pentru energie în loc să fie stocate ca grăsime în jurul șoldurilor tale. Un studiu a descoperit că, în comparație cu uleiul de măsline, o dietă bogată în MCT-uri a creat o mai bună pierdere a grăsimii.

Sursă foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân