Nucile: indicații și contraindicații în consum

  • Publicat:
Nucile: indicații și contraindicații în consum
sursa foto: shutterstock

Nucile sunt un aliment atât de versatil astăzi. Fie că le integrezi în salate sau în prăjituri/cozonaci, acestea fac deliciul oricărui preparat. Dar care sunt cele mai importante beneficii pentru sănătate sau ce contraindicații au acestea în consum, aflăm în rândurile de mai jos.

Nucile: beneficii, contraindicații

Beneficiile nucilor pentru sănătate: efect antiinflamator

Nucile sunt cunoscute pentru efectul antiinflamator, datorită acidului alfa-linoleic din compoziția lor. Dacă te confrunți cu inflamatia cronică așadar, specialiștii îți recomandă integrarea nucilor în dietă.

Beneficiile nucilor pentru sănătate: susțin sănătatea inimii

Nucile, dar și alte fructe oleaginoase, sunt puternic bogate în acizi de tip Omega, care au rolul de a proteja vasele de sânge împotriva afecțiunilor precum ateroscleroza sau hipertensiune arterială.

Beneficiile nucilor pentru sănătate: îmbunătățesc memoria

Nucile se numără printre alimentele ce furnizează nutrienții preferați ai creierului, fiind de ajutor și i susținerea proceselor de focus, atenție și memorare. Bogate în vitamina B, nucile susțin sănătatea sistemului nervos în GENERAL, având efect benefic și pentru cei ce suferă de diverse nevralgii.

Citește și: De ce e bine să hidratăm nucile înainte de a le consuma

Care sunt contraindicațiile consumului de nuci?

Nucile sunt contraindicate în cazul alergiilor

Din păcate, da, nucile sunt alergene, tocmai de aceea mulți oameni pot avea alergie la miezul de nucă.

Nucile sunt contraindicate în caz de hipertiroidie

Pentru că în coajă de nucă de regăsește o cantitate deloc neglijabilă de iod, nucile devin contraindicate în cazul persoanelor care suferă de hipertiroidie.

Câte calorii au nucile?

100gr de nuci conțin cca 650 de calorii. Însă, față de alte alternative calorice, nucile sunt foarte sănătoase. Deci, indicate spre consum.

Citește și: Nucile – 5 motive pentru a le consuma

Surse: Naturally, HealthLine, Prevention

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân