Medicii gastroenterologi dezvăluie alimentele pe care rareori le consumă

Medicii gastroenterologi știu exact ce alimente trebuie evitate pentru sănătatea intestinului.
  • Publicat:
Medicii gastroenterologi dezvăluie alimentele pe care rareori le consumă

Cu toții avem micile noastre plăceri: o mare porție de înghețată de ciocolată după o zi lungă și stresantă. O doză de Coca-Cola cu câteva felii de pizza într-o seară de vineri. Un burger și cartofi prăjiți la noul restaurant unde iei cina cu prietenii.

Zicala „totul cu măsură” există cu un motiv. Majoritatea medicilor și nutriționiștilor știu că a te priva complet de alimentele pe care le iubești poate avea consecințe negative, determinându-te să consumi mult mai mult decât ar trebui. Dar există anumite alimente pe care gastroenterologii le evită 99% (și uneori 100%) din timp. Niciunul dintre aceste alimente nu îți va scurta viața dacă le consumi din când în când, dar există anumite alimente pe care medicii gastroenterologi rar le consumă. Iată șase dintre ele!

Ce nu consumă niciodată medicii gastroenterologi

1. Batoanele proteice

Batoanele proteice sunt sănătoase, nu-i așa? În timp ce unele – precum cele făcute din fructe reale și nuci – sunt mai bune decât altele, Dr. Harmony Allison, un gastroenterolog la Tufts Medical Center, spune că nu mănâncă niciodată pe cele foarte procesate. În special, batoanele proteice super-procesate pot duce la balonare și gaze.

2. Carnea roșie

„Carnea roșie și cea procesată cresc riscul de cancer de colon și polipi. Acestea sunt bogate în grăsimi saturate, dar dacă intenționezi să le consumi, cantitatea consumată este importantă: Riscul de cancer de colon este mai mare la cei care consumă mai mult de 100 de grame pe zi (adica puțin sub un sfert de kilogram).”, mai spune Allison.

3. Cârnații și alte tipuri de carne procesată

„Datele au legat ingestia de carne roșie și procesată de patru sau mai multe ori pe săptămână de un risc crescut de până la 20% de cancer de colon.”, a mai menționat ea.

4. Pește sau pui prăjit

Fileurile de pește prăjit și bucățile de nuggets de pui sunt delicioși, dar nu fac deloc bine sănătății intestinului.

„Studiile au arătat că uleiurile de prăjit ar putea influența în mod advers microbiomul intestinal, ducând la exacerbarea aterosclerozei (depunerea de grăsimi și alte substanțe pe pereții arterelor)”, a explicat Dr. Mahmoud Ghannoum, un cercetător în microbiom și cofondator al BIOHM. Pe termen lung, această acumulare poate duce la consecințe precum atac de cord și accident vascular cerebral.

5. Băuturile carbogazoase

Dacă ești un consumator de băuturi carbogazoase sau orice alt tip de băutură îndulcită cu zahăr, ar fi cazul să renunți la acest obicei.

„ Aceste băuturi sunt legate și de afecțiuni cronice, cum ar fi diabetul și bolile de inimă”, a spus Dr. Simon C. Matthews, un gastroenterolog la Johns Hopkins și membru al consiliului consultativ al Vivante Health.
„În plus, ele sunt adesea asociate cu declanșarea simptomelor gastrointestinale de balonar și reflux, în special atunci când sunt combinate în forma lor carbogazoasă și cu cofeină.”

6. Pâinea albă

Potrivit Dr. Shilpa Grover, director al programului de onco-gastroenterologie în cadrul diviziei de gastroenterologie de la Brigham and Women’s Hospital, cerealele refine nu sunt benefice pentru intestinele tale.

Sursă – https://www.huffpost.com/entry/worst-foods-for-digestion-health_l_6411d77ce4b0a3902d2e1014

Sursă foto – DC_Studio / Envato

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc