Gustări sănătoase care te ajută să slăbești după Sărbători

Iată câteva gustări sănătoase pe care să le încerci pentru a slăbi după Sărbători.
  • Publicat:
Gustări sănătoase care te ajută să slăbești după Sărbători
Foto: shutterstock

Au trecut Sărbătorile și cu siguranță acum nu mai vrei să auzi nimic de mâncare tradițională sau grătare. Cunoaștem sentimentul. Și, dacă în general ești o persoană care obișnuiește să mănânce sănătos, deja știi că nu întotdeauna o masă principală poate să cuprindă toate vitaminele, mineralele, grăsimile și proteinele de care organismul are nevoie. Aici intervin gustările sănătoase care ne ajută să completăm profilul nutritiv.

Gustări sănătoase care te ajută să slăbești

Iată câteva gustări sănătoase pe care să le încerci pentru a slăbi după Sărbători.

Crackers cu brânză

Poți folosi crackers sau galete de orez pe care să le ungi cu brânză ricotta. Adaugă deasupra struguri roșii și un praf de sare.

Toast japonez cu avocado

Dacă este vorba de un toast japonez, cu siguranță te gândești că are ceva specific bucătăriei japoneze. În loc de clasica pâine poți folosi foi de alge uscate peste care să pui avocado și semințe de susan. Astfel ai o gustare crunchy, cremoasă și bogată în vitamine, minerale și grăsimi sănătoase.

Iaurt cu legume

Cel mai probabil ești obișnuit ca iaurtul să-l consumi cu fructe, dar află că este o bază cremoasă și delicioasă și pentru legume. Amestecă un praf de sare cu iaurt grecesc și adaugă felii de ridichi și castraveți. Pentru mai mult gust, folosește și puțin ulei de măsline.

Guacamole italian

Renunță la clasicul guacamole pe care obișnuiai să-l consumi cu roșii proaspete și adoptă un twist mediteranean. Pisează avocado alături de frunze de busuioc și roșii uscate.

Budincă de mango și chia

Adaugă într-un blender mango proaspăt, lapte de cocos și o linguriță de sirop de agave pentru gust. Adaugă trei lingurițe de semințe de chia, apoi pune compoziția într-un bol. Lasă-l la frigider timp de 30 de minute ca semințele de chia să se umfle, apoi bucură-te de gustare.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan