Gestul la îndemână care te face să ai energie, să mănânci doar când îți este foame și să nu ai infecții urinare

Ați început ziua cu un pahar mare de apă? Dacă nu, beți unul chiar acum!
  • Publicat:
Gestul la îndemână care te face să ai energie, să mănânci doar când îți este foame și să nu ai infecții urinare
Dacă te hidratezi corect ai mai multă energie și ești mai sănătos! Foto: Pexels.com

Să-ți mai pun un păhărel? Probabil unele persoane răspund mai des cu Da la această întrebare decât atunci când sunt întrebați dacă mai vor un pahar cu apă. Sau răspund mai des cu Da atunci când sunt întrebați dacă mai vor o prăjitură sau o cafea, decât dacă sunt întrebați despre apă. Cumva, unele persoane par plictisite de veșnicul consum de apă… Însă la baza bunei funcționări a organismului nu stă nici un alt lichid sau nici un alt aliment decât ”regina-mamă”: APA:

Așadar care sunt beneficiile consumului de apă? Nu se poate face un top al beneficiilor pentru că apa are un rol important în menținerea vieții atât a organismelor umane, a organismelor animalelor, a plantelor dar și a planetei. Revenind la oameni iată de ce este important să nu ne pedepsim corpul la propriu nedându-i apă suficientă.

De ce este vital să bem suficientă apă mereu?

Presiunea sângelelui se reglează prin consumul suficient de apă.

Greutatea corpului se menține mai ușor dacă consumi suficientă apă și lichide hidratante fără kilocalorii goale.

Pielea este hidratată și își menține tinerețea și își exercită rolul de apărare mai ușor.

Corpul uman are nevoie de apă și pentru a avea energie atât pentru menținerea în viață și buna funcționare a tuturor organelor cât și pentru energie pentru activitatea fizică, activitate intelectuală.

Rinichii își păstrează mai ușor sănătatea dacă ne hidratăm corect zi de zi. Și stomacul!

Și rinichii au nevoie de apă. Persoanele care nu se hidratează suficient suferă des de infecții urinare. Cistitele, infecțiile urinare sunt doar un prim pas spre îmbolnăvirea rinichilor dacă aceste afecțiuni nu sunt tratate corespunzător și dacă nu se consumă suficientă apă. Pentru ca aparatul digestiv să-și îndeplinească funcția este nevoie tot de… apă. Ce să mai adăugăm să vă convingem? Și articulațiile au nevoie tot de apă ca să se mențină în formă. Dar și de mișcare.

Câtă apă să bem?

Cantitățile de apă pe care un adult trebuie să le consume sunt în funcție de greutatea corporală, climă, vârstă, sex, activități fizice. De exemplu, 30 ml de apă pentru fiecare kilogram pe care îl avem. Însă se estimează că un adult de 70 kg ar trebui să consume zilnic circa 2 litri de apă. La această cantitate nu se calculează cafeaua, ceaiul negru, ceaiul verde și nici alcoolul, fiind cunoscut că unele lichide deshidratează. Așadar, închinați chiar acum un pahar mare de apă!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
De ce sunt ouăle bune la slăbire?
De ce sunt ouăle bune la slăbire?
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân