Fructe uscate pe care să nu le mănânci niciodată dimineața, pe stomacul gol. Dau diaree și cresc glicemia

Iată 5 fructe uscate pe care să nu le consumi dimineața, pe stomacul gol, care ți-ar putea influența digestia și nivelul glicemiei.
  • Publicat:
Fructe uscate pe care să nu le mănânci niciodată dimineața, pe stomacul gol. Dau diaree și cresc glicemia
Fructe uscate pe care să nu le mănânci niciodată dimineața, pe stomacul gol. Dau diaree și cresc glicemia

Deciziile pe care le luăm la prima oră a dimineții, atunci când încercăm să ducem un stil de viață sănătos, pot avea un impact major asupra modului în care ne simțim pe tot parcursul zilei. Nu toate fructele uscate sunt potrivite pentru a fi consumate dimineața, pe stomacul gol, chiar dacă sunt adesea lăudate pentru conținutul lor nutritiv. Iată 5 fructe uscate care ți-ar putea influența digestia și nivelul glicemiei.

Stafide

Stafidele, acele delicii de mici dimensiuni sunt pline de nutrienți și zaharuri naturale. Cu toate astea, consumul lor pe stomacul gol dimineața poate duce la o creștere bruscă a glicemiei. Bucurați-vă de ele ca parte a unei diete echilibrate, poate presărate în iaurt sau alături de nuci pentru a ameliora gustul intens dulce.

Smochine uscate

Smochinele uscate sunt o gustare bogată în fibre, care oferă o multitudine de vitamine și minerale. Dar mare grijă, pentru că ele vin cu o doză mare de zahăr natural. Pe stomacul gol, ele pot produce disconfort sau balonare. Pentru a face față acestui aspect, consumați smochinele uscate cu proteine sau cereale integrale. Acest lucru nu numai că îmbunătățește echilibrul nutrițional, dar și minimizează disconfortul digestiv.

Curmale

Curmalele, delicios de dulci și dense în energie, ar putea să nu fie tocmai ideale dimineața, pe stomacul gol. Conțin în mod natural zahăr, ceea ce poate duce la o creștere rapidă a glicemiei. Pentru a vă bucura de curmale fără efectele nedorite, luați în considerare consumul lor cu o sursă de proteine sau grăsimi sănătoase. Această combinație nu numai că reduce accelerarea zahărului, dar oferă și energie.

Caise uscate

Caisele uscate se laudă cu un conținut impresionant de vitamine și minerale, dar conținutul lor ridicat de zahăr natural poate afecta digestia când sunt consumate în exces pe stomacul gol. Pentru a le face o gustare mai prietenoasă cu digestia, asociați caisele uscate cu o sursă de proteine sau cereale integrale. Astfel, vă puteți bucura de beneficiile lor nutritive fără să compromiteți confortul digestiv.

Prune uscate

Prunele, cunoscute pentru beneficiile lor digestive datorită conținutului ridicat de fibre, pot fi o sabie cu două tăișuri dimineața. În timp ce fibrele sunt benefice, prunele uscate conțin și zaharuri naturale care, atunci când sunt consumate singure, pot induce un efect laxativ pentru unele persoane. Pentru a găsi un echilibru, consumați prune în mod moderat sau asociați-le cu alimente care contracarează proprietățile lor laxative.

Foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân