Experții cardiologi au spus adevărul: Care e cel mai sănătos aliment, de fapt

  • Publicat:
Experții cardiologi au spus adevărul: Care e cel mai sănătos aliment, de fapt

Există un superaliment recomandat intens de către medicii cardiologi. Acesta menține sănătatea inimii și a vaselor de sânge, e plin de fibre și nutrienți și ajută la scăderea colesterolului. Iată despre ce este vorba!

Fructul recomandat de cardiologi

Nu toate fructele au aceeași nutrienți și nici nu sunt la fel de recomandate pentru organismul nostru. Există, totuși, unul care se diferențiază și acela este fisticul! Fisticul depășește ca și capacitate antioxidantă alte alimente recunoscute în mod tradițional pentru aceleași proprietăți precum afinele, cireșele sau sfecla.

Motivul constă în combinația excelentă de nutrienți pe care o are acest aliment precum vitamina E, carotenoide, fenolici și flavonoide.

Fisticul, superalimentul pe care ar trebui să îl consumi mai des

Spre deosebire de diferitele soiuri de nuci, fisticul se remarcă datorită conținutului scăzut de grăsimi și valori energetice. În plus, are și un mare aport de fibre, atât solubile, cât și insolubile, precum și o sursă bogată de potasiu și vitamine E și K.

Beneficiile fisticului asupra sănătății

Fisticul previne anemia datorită conținutului sau scăzut de fier (7,2 mg/100 gr fistic). Mai mult, fructul furnizează și cantități semnificative de zeaxantina și luteina, două componente extraordinare care sprijină prevenția leziunilor oculare cauzate de înaintarea în vârstă.

Când vine vorba de controlul colesterolului, fisticul conține grăsimi monosaturate care ajută la reducerea nivelului de LDL (colestrolul rău). În plus, consumul regulat de fistic a fost asociat cu un risc scăzut de boli cardiovasculare. 

*Studiile științifice indică faptul că includerea a două porții de fistic pe zi în dietă ta poate reduce semnificativ riscul cardiovascular.

Și nu în ultimul rând, fisticul reduce stresul și îmbunătățește funcțiile cognitive. O cercetare recentă de la Universitatea din Pennsylvania a constatat că includerea fisticului în dietă poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale sistolice și a ritmului cardiac în timpul episoadelor de stres, oferind astfel un efect calmant asupra sistemului nervos.

Citește și: Care sunt beneficiile fisticului pentru organismul nostru și de ce este bine să îl consumăm cât mai des

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân