De ce trebuie să ții cont pentru a te menține în formă în toamna aceasta

  • Publicat:
De ce trebuie să ții cont pentru a te menține în formă în toamna aceasta
Sursa foto: shutterstock

Toamna este sezonul ideal pentru a reuși să îți schimbi dieta și să faci alegeri alimentare cât mai corecte. Iată ce ne recomandă specialiștii.

Recomandări alimentare pentru toamna aceasta

Ai grijă la digestie

Începând de acum, îți poți restructura planul alimentar: mai multe legume și fructe proaspete, mai multe salate sau mâncăruri curat gătite. Nu uita nici de legumele de sezon, precum vinetele, dovlecelul sau și țelina, acestea sunt ideale pentru digestie.

Le poți folosi în combinații precum supe, ciorbe, smoothie-uri sau salate.

Consumă mai multe ceaiuri

Ceaiurile sunt obligatorii în sezonul rece. Temperaturile încep să scad, bașca mai vin și ploile, așa ca ceaiurile sunt recomandate. Îți reglează digestia, sprijină procesul de slăbire și te ajută și în cazul arsurilor.

Consumă mai multe alimente care îți stimulează metabolismul

Există condimente, dar și preparate pe care le poți include în alimentația ta pentru stimularea metabolismului, precum piperul, turmericul, ardeiul iute sau ghimbirul. Alege-le și integrează-le în preparatele tale de zi cu zi!

Pregătește-ți în avans mesele

Meal prep-ul este un concept deja bine cunoscut și la noi. Pregătirea meselor în avans este un pas definitoriu dacă vrei să îți menții greutatea în această toamnă. Astfel, vei evita și mâncatul compulsiv, dar și alegerile alimentare nepotrivite din timpul zilei.

Citește și: Conceptul de meal prep: economie de timp, reducerea risipei mâncării, o dietă controlată

Gătește alimentele la aburi

Gătitul la aburi sau sub presiune te ajută să gătești mai repede, mai eficient și mai curat, reușind astfel să pregătești o varietate de preparate, cum ar fi supe, amestecuri de legume sau curry.

În acest mod, silueta și sănătatea organismului vor avea de câștigat.

Mănâncă mai multe supe

Deși poate părea neobișnuit, supele te pot ajută să slăbești, dar și să câștigi timp atunci când nu reușești să gătești ce poftești. Supele pot conține legume, pot fi creme, pot avea adaos de condimente precum chilli sau turmeric. Un deliciu!

Citește și: Supele – sanatoase, bune si rapide

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân