Cura de detoxifiere cu pătrunjel. Elimină excesul de toxine prezente în organism

  • Publicat:

Cu fiecare zi de hrană haotică, organismul se încarcă cu toxine greu de eliminat. Și toate aceste reziduuri acumulate își fac simțite prezența prin: oboseală, irascibilitate, nervozitate, insomnii sau, dimpotrivă, somnolență, dureri de cap și multe alte dereglări ale ritmului de viață.

Tocmai de aceea, organismul trebuie curățat în mod frecvent. Astăzi vă vom propune o cură de detox ușoară și foarte benefică pentru organism, iar vestea bună este că aveți nevoie de un singur ingredient pentru aceasta!

Detoxifierea cu pătrunjel

Pătrunjelul este bogat în vitamine și minerale, precum vitaminele A, B, C, E, mangan, fier, calciu, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, sulf și iod. De asemenea, planta mai conține și histidină, un aminoacid cu proprietăți anticanceroase, potrivit cercetărilor.

Ce proprietăți terapeutice se regăsesc în pătrunjel?

  1. Pătrunjelul crește rezistența la infecții
  2. Pătrunjelul reglează ciclul menstrual la femei
  3. Pătrunjelul este un bun detoxifiant al întregului organism
  4. Pătrunjelul crește activitatea sistemului nervos
  5. Pătrunjelul neutralizează efectele nocive ale consumului excesiv de alcool, dar și ale fumatului

Citește și: Pătrunjelul poate stopa inflamaţiile din organism

Cum poate fi pătrunjelul folosit în detoxifiere?

Înainte de toate, trebuie să știți că detoxifierea cu pătrunjel nu presupune eliminarea altor alimente, decât a celor cu caracter toxic pentru organism, precum: condimentele, carnea de porc sau cea de oaie, alimentele ce conțin grăsimi complexe, precum hrișcă, mâncărurile prăjite, etc și, desigur, tutunul și alcoolul.

De reținut!

  • Cura de detoxifiere nu este o cură de slăbire, este important ca dieta să mențină în echilibru nutrienții necesari organismului.
  • Detoxifierea este o schimbare pe termen scurt a obiceiurilor alimentare care urmăresc să elimine excesul de toxine prezente în organism prin consumul de sucuri, fructe și legume. Acestea se întind de obicei între 3 și 7 zile.

Citește și: Sucul verde care te scapă de gaze la stomac. Ai nevoie de 4 ingrediente!

Surse:  The Guardian, HealthLine

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân