Cum să slăbești zilnic câte 1 kilogram, cu Licoarea Zeilor

Băutura la care ne referim se numește yerba mate, cunoscută drept „Aurul Verde al indienilor” sau „Licoarea Zeilor” și este mult mai mult decât o băutură reconfortantă.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Cum să slăbești zilnic câte 1 kilogram, cu Licoarea Zeilor
Cum să slăbești zilnic câte 1 kilogram, cu Licoarea Zeilor

Atunci când vrei să slăbești, cel mai probabil iei în calcul toate variantele care te-ar putea ajuta să-ți atingi obiectivele. Sportul este important, dar merge mână în mână cu consumul alimentelor și băuturilor potrivite. Dacă sursa ta preferată de cofeină este un latte bogat în zahăr, cafea aromată sau ceva similar, avem alternativa excelentă pe care s-o încerci, care este excelentă pentru un stil de viață sănătos. Băutura la care ne referim se numește yerba mate, cunoscută drept „Aurul Verde al indienilor” sau „Licoarea Zeilor” și este mult mai mult decât o băutură reconfortantă.

Ce este yerba mate (Licoarea Zeilor)?

Yerba mate este făcută din planta Ilex paraguariensis și este o băutură tradițională din America de Sud și are un gust distinct pe care mulți au ajuns să-l iubească. În mod tradițional, această băutură trebuie savurată dintr-un castron specific și sorbită cu un pai metalic numit bombilla, pentru că încurajează un sentiment de conexiune.

Această băutură naturală cu cofeină, neîndulcită (în forma sa reală) este alternativa revigorantă a cafelei. În plus, vine cu o mulțime de beneficii pentru sănătate care sunt prea bune pentru a le trece cu vederea. Oferă cofeină, similară cu cea din cafeaua de dimineață, teobromină, componenta care induce o senzație de bine și polifenoli, un contributor la activitatea antioxidantă care se regăsește și în ceaiul verde.

Cum te poate ajuta yerba mate să scapi de kilogramele în plus?

Conținutul de cofeină din yerba mate o face o băutură excelentă pentru reducerea kilogramelor în plus. Cofeina este un stimulent care poate crește rata metabolică și promovează termogeneza, care este procesul corpului de generare a căldurii și arderea caloriilor. În plus, s-a demonstrat că în urma consumului de cofeină se suprimă pofta de mâncare la unele persoane, conducând la o scădere a consumului de alimente. Acest lucru poate duce la o reducere a consumului de calorii.

Cofeina poate, de asemenea, să-ți îmbunătățească performanța în timpul antrenamentelor, deoarece crește nivelul de adrenalină și îmbunătățește contracțiile musculare. Acest lucru te poate ajuta să efectuezi un antrenament mai intens sau mai lung, ceea ce se traduce printr-o ardere mai mare de calorii și pierdere în greutate.

Foto: shutterstock

Surse: 

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28446037/

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân