Rețeta de smoothie care te scapă garantat de balonare. Ce ingrediente trebuie să cumperi

Gustarea ideală pentru a combate balonarea este un delicios smoothie verde cu ananas. Descoperă în articol ingredientele de care ai nevoie.
  • Publicat:
Rețeta de smoothie care te scapă garantat de balonare. Ce ingrediente trebuie să cumperi
Rețeta de smoothie care te scapă garantat de balonare. Ce ingrediente trebuie să cumperi

Când te simți balonat, ultimul lucru pe care ți-l dorești este să mănânci ceva care să-ți agraveze starea. Deși niciun aliment nu te atrage în momente ca astea, consumul anumitor alimente te-ar putea ajuta să te simți mai bine. Gustarea ideală pentru a combate balonarea este un delicios smoothie verde cu ananas.

Este simplu de făcut și constă în câteva ingrediente accesibile. De fapt, acest smoothie verde simplu se prepară în doar cinci minute și are un gust excelent. În plus, conține ingrediente care ajută natural la reducerea balonării și te ajută să te simți mai bine mai repede.

Ce trebuie să conțină o gustare care să reducă balonarea

Balonarea este o senzație comună care apare atunci când abdomenul se simte plin sau umflat. Poate avea mai multe cauze, cum ar fi constipația, gazele sau prezența abundentă de bacterii în intestinul subțire. Fibrele și apa sunt două componente cheie ale alimentelor care ajută la reducerea balonării.

Consumul de fibre este o parte crucială a reglării digestive. Fibra adaugă volum scaunului și-l înmoaie, făcându-l mai ușor de eliminat. Consumul recomandat de 25 până la 30 de grame de fibre pe zi poate ajuta la prevenirea constipației și la reducerea balonării. Fructele, legumele, cerealele integrale, fasolea și leguminoasele sunt bogate în fibre.

Consumul de alimente care conțin apă poate, de asemenea, ajuta la reducerea balonării. Este important să bei apă, dar consumul de alimente hidratante, precum pepenele, castraveții, țelina, salata și ananasul, te poate ajuta să îți atingi obiectivele de hidratare pe tot parcursul zilei.

Rețeta de smoothie pe care să o consumi când te simți balonat

Acest smoothie verde cu ananas îndeplinește toate cerințele pentru a combate balonarea. Conține verdeață, ananas și iaurt, trei alimente care pot ajuta la ameliorarea simptomelor neplăcute asociate balonării.

În primul rând, verdeața este foarte bogată în fibre insolubile care ajută alimentele să se deplaseze prin tractul digestiv și poate promova mișcările intestinale. Mai mult, verdeața este bogată în vitamina C, care joacă un rol în sănătatea imunitară și ajută la reducerea inflamației din corp. Semințele de chia sunt, de asemenea, o sursă bună de fibre, așa că nu este de mirare că doar o cană din acest smoothie verde acoperă 35% din necesarul zilnic recomandat de fibre.

Smoothie-ul obține dulceața de la ananas. Acest fruct tropical dulce are un efect diuretic, care ajută corpul să elimine apa în exces mai rapid. Acest fruct tropical are niște enzime digestive utile, cum ar fi bromelina. Unii oameni consideră că acest lucru este liniștitor pentru stomac și îi ajută să digere mai bine alimentele.

În cele din urmă, iaurtul conține culturi active de bacterii, cunoscute și sub numele de probiotice. Probioticele active din iaurt vor ajuta la îmbunătățirea sănătății intestinale și a digestiei în timp.

Deși te simți inconfortabil când ești umflat, este important să menții lucrurile în mișcare prin tractul gastrointestinal pentru ca balonarea să poată scădea. În loc să sari peste mese până când balonarea dispare, consumă doar mese și gustări mai mici și evită alimentele care știi că ar putea cauza mai multă balonare, cum ar fi fasolea.

Foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân