Cum să scapi rapid de colăcei cu semințe de chia și apă de scorțișoară

Acest remediu făcut chiar în propria bucătărie conține nutrienți esențiali pentru organism și, fără stres, scapi rapid de colăcei.
  • Publicat:
Cum să scapi rapid de colăcei cu semințe de chia și apă de scorțișoară
Cum să scapi rapid de colăcei cu semințe de chia și apă de scorțișoară

Atunci când combini semințele de chia cu apa de scorțișoară obții o băutură excelentă pentru slăbit, iar asta pentru că accelerezi metabolismul, îmbunătățești glicemia și sprijini starea generală de bine. Acest remediu făcut chiar în propria bucătărie conține nutrienți esențiali pentru organism și, fără stres, scapi rapid de colăcei.

Multe femei sunt preocupate de colăceii din jurul taliei și își doresc să scape de ei din diverse motive: fie pentru că nu se simt confortabil și vor să-și îmbunătățească aspectul siluetei, fie pentru că se gândesc la starea lor e sănătate, pentru că, așa cum bine știm, grăsimea din jurul organelor duce la apariția problemelor de sănătate. Iată că un simplu amestec din două ingrediente- semințe de chia și apă de scorțișoară- ajută la reducerea colăceilor.

Acest duo dinamic este excelent pentru slăbit, pentru că „pune organismul la treabă”. Este bogat în antioxidanți și fibre și accelerează digestia și susține energia. Pentru a pregăti apa de scorțișoară, tot ce trebuie să faci este să lași un baton de scorțișoară la înmuiat peste noapte, în frigider. O altă variantă ar fi să pui apa la fier și să adaugi pudră de scorțișoară, pe care să o lași timp de 10 minute, apoi strecori apa printr-o strecurătoare.

De ce să adaugi semințe de chia în apă de scorțișoară?

Semințele de chia și apa de scorțișoară sunt o combinație excelentă pentru sănătatea digestivă și îmbunătățirea ratei metabolice. Acest duo ajută la absorbția nutrienților, iar fibrele de chia oferă consistență scaunului, îmbunătățind sănătatea tractului gastrointestinal.

Cum scapi de colăcei cu semințe de chia și apă de scorțișoară?

Aceste semințe de mici dimensiuni conțin atât fibre solubile, cât și insolubile, care îmbunătățesc digestia, reglează tractul intestinal și ajută la curățarea colonului. Semințele de chia conțin toți aminoacizii esențiali bogați în omega-3, în special în acid alfa-linolenic care sprijină sănătatea cardiovasculară prin reducerea inflamațiilor și reducerea colesterolului din sânge. Datorită conținutului de fibre și proteine, semințele de chia oferă sațietate și te scapă de poftele alimentare.

La rândul ei, scorțișoara ajută și ea la reducerea apetitului și, în plus, accelerează metabolismul. Astfel, ajungi să consumi mai puține calorii și să slăbești fără prea mult efort.

Foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân