Cum să îți formezi un program de slăbit în doar câțiva pași simpli

  • Publicat:
Cum să îți formezi un program de slăbit în doar câțiva pași simpli
Sursa foto: pexels

Cu toții știm cât de greu este să ții o dietă, mai ales când tentațiile culinare sunt la tot pasul. Însă, cu câteva trucuri simple, îți poți transforma dieta într-un stil de viață cu totul și cu totul sănătos.

Program de slăbit în 5 pași

Mănâncă puțin și des

Dacă îți pregătești mesele în fiecare zi, încearcă să ai varietate în meniu. Regimul tău alimentar trebuie să cuprindă alimente bogate în proteine, vitamine, minerale și fibre. De asemenea, mănâncă câte puțin din fiecare și des. Astfel, kilogramele nu se vor mai acumula ca-n cazul meselor rare, dar copioase (grele).

Încearcă rețete noi

Dacă îți place să experimentezi, atunci lasă-te inspirată în mod constant și încearcă rețete cât mai diversificate. Alege în fiecare zi câte ceva nou și cu siguranță nu te vei simți constrânsă de acest nou lifestyle.

Citește și: Reţete rapide pentru grătar

Mănâncă doar ce îți place

Dacă vrei să adopți un stil de viață sănătos, ideal ar fi să nu te constrângi, cel puțin nu din prima. Fă pași mici, incluzând în meniul tău zilnic alimentele și preparatele care îți plac, însă gătește-le în mod diferit sau adaugă felurite condimente. Cel mai ușor de preparat sunt supele, salatele și pastele.

Optează pentru gustări sănătoase

Organizează-ți din timp gustările diferit, astfel încât să nu fii tentată să mănânci lucruri nesănătoase, care nu îți fac bine. Cu alte cuvinte – să dai iama în dulciuri, cipsuri sau produse de patiserie. Încearcă mai degrabă fructele proaspete sau confiate, nucile, alunele, șamd.

Ai grijă și la numărul de calorii

Asta nu înseamnă că ar trebui să îți numeri caloriile la fiecare masă, însă ar trebui să îți impui o limită pe care să nu o încalci. Poți începe prin a-ți planifica zilele în care gătești. Poți încerca meal prep, este o variantă excelentă în ceea ce privește porțiile pregătite în avans. În zilele în care ai timp, încearcă rețete mai diversificate, iar în cele în care nu ai timp, unele mai ușoare și care nu necesită foarte multe etape de pregătire.

Citește și: Conceptul de meal prep: economie de timp, reducerea risipei mâncării, o dietă controlată

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân