Cum să alegi gustări perfecte pentru un stil de viață mai sănătos

Gustările sunt parte importantă dintr-un stil de viață sănătos. Învață cum să le alegi, pentru rezultate optime și satisfacție garantată.
  • Publicat:
Cum să alegi gustări perfecte pentru un stil de viață mai sănătos
Healthy snack concept, top view.

Ronțăiala reprezintă o parte importantă a unui stil de viață sănătos, însă mulți dintre noi o facem adesea fără să fim conștienți de alegerile noastre. Toți avem momente când ajungem să consumăm gustări nesănătoase sau să ne răsfățăm cu dulciuri după cină, însă chiar și acestea pot face parte dintr-o dietă sănătoasă, dacă le alegem cu grijă. 

Atunci când planifici mesele și gustările, alegerea variantelor potrivite, bogate în nutrienți, este esențială pentru a-ți menține nivelurile de energie pe parcursul zilei și pentru a-i asigura organismului toate substanțele de care are nevoie. 

Îți explicăm de ce alegerile unor gustări potrivite sunt atât de importante pentru un stil de viață mai sănătos, îți spunem care sunt lucrurile la care trebuie să fii atent și îți vom da și câteva idei delicioase pentru a le încerca.

Identifică nevoile și obiectivele tale legate de dietă

Nevoile și obiectivele legate de dietă ale fiecăruia sunt unice, motiv pentru care este important să le identifici pentru a determina care sunt gustările potrivite pentru tine. Fie că ești vegan, mănânci alimente fără gluten sau urmezi un anumit plan alimentar, există o mulțime de opțiuni gustoase disponibile care să-ți satisfacă pofta, respectând în același timp obiectivele tale nutritive.

Investind timp în înțelegerea nevoilor organismului tău și a ceea ce speri să realizezi prin intermediul dietei tale, vei putea face alegeri informate în ceea ce privește gustările, susținând astfel un stil de viață sănătos și satisfăcător. 

Cu atâtea opțiuni delicioase disponibile, nu există niciun motiv să faci compromisuri în ceea ce privește gustul sau ușurința cu care le găsești atunci când vine vorba de alegerea gustărilor potrivite pentru tine.

Evită gustările procesate și optează pentru variante mai sănătoase 

Este important să faci alegeri sănătoase care să ofere organismului combustibilul de care are nevoie pentru a face față provocărilor zilei. De aceea, este indicat să eviți gustările procesate și să alegi în schimb variante mai sănătoase precum nuci, fructe și legume. Aceste gustări nu doar că sunt bogate în vitamine și nutrienți, dar te vor și sătura pentru perioade mai îndelungate. Astfel că, data viitoare când simți nevoia de o gustare, alege să consumi un pumn de migdale sau niște bastonașe de morcovi cu humus în loc să întinzi mâna după un pachet de chipsuri. Corpul tău îți va mulțumi.

Caută gustări bogate în proteine și fibre 

Este ușor să alegi ceva bogat în zahăr sau caloriile goale din covrigi, spre exemplu. Dar dacă vrei o gustare care să te țină sătul pentru o perioadă mai lungă, este o idee bună să te axezi pe proteine și fibre. Proteinele ajută la construirea și repararea țesuturilor din organism, în timp ce fibrele contribuie la o digestie sănătoasă și la menținerea unui tranzit intestinal regulat. Lucrul minunat la gustările bogate în ambele, proteine și fibre, este că tind să fie mult mai satisfăcătoare decât gustările care conțin doar carbohidrați sau zahăr. Așadar, data viitoare când îți este foame, alege o bucată de fruct cu unt de arahide pentru o gustare care îți va satisface pofta și te va menține sătul și energizat.

Consumul de gustări sănătoase nu trebuie să fie o sarcină plictisitoare. Începe prin a-ți evalua nevoile și obiectivele legate de dietă, apoi examinează etichetele produselor alimentare pentru conținutul nutritiv. Întotdeauna este mai indicat să alegi gustări sănătoase de calitate în locul variantelor procesate – ai nevoie de alimente bogate în fibre și proteine, care să conțină ingrediente simple precum cereale naturale, fructe și legume.

Foto: envato

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân