5 gustări sănătoase pentru momentele în care ai poftă de ceva dulce

Pofta de dulce este foarte comună, mai ales în rândul femeilor. Pentru a menține un stil de viață sănătos și pentru a scăpa de această poftă de dulce, încearcă să alegi dintre aceste 5 gustări sănătoase.
  • Publicat:
5 gustări sănătoase pentru momentele în care ai poftă de ceva dulce
5 gustări sănătoase pentru momentele în care ai poftă de ceva dulce Sursa foto: Shutterstock

Poate că nu-ți surâde ideea, dar a alege gustări sănătoase atunci când simți o poftă intensă de ceva dulce ar putea fi benefic pentru tine din toate punctele de vedere. Zahărul adăugat și alimentele bogate în grăsimi saturate și calorii tind să fie vinovatele care provoacă apariția acestor pofte de dulce. Pentru a avea grijă de sănătatea ta și pentru a reduce această mică dependență de zahăr, din cauza căreia apar și poftele dese, ai nevoie de o gustare sănătoasă, care să-ți satisfacă pofta de mâncare în timp ce îți potolește și pofta de dulce.

Cu puțină planificare, te poți asigura că dispui de opțiuni mai sănătoase și capabile să-ți satisfacă poftele de sărat sau dulce, în orice moment al zilei. Descoperă câteva exemple de gustări sănătoase pe care le poți consuma cu încredere atunci când poftele încep să apară. Toate aceste opțiuni oferă fibre, proteine și grăsimi sănătoase.

  1. Budincă de chia

Budinca de chia este o gustare ușor de pregătit și care poate fi, de asemenea, cumpărată de la magazin. Această budincă este compusă din semințe de chia care sunt pline de antioxidanți, nutrienți și macronutrienți esențiali. Nu numai că sunt bogate în fibre sățioase care te vor menține sătul pentru o perioadă îndelungată de timp, dar semințele de chiar îți pot oferi și un plus de energie.

Pentru a pregăti o astfel de gustare acasă, amestecă trei linguri de semințe de chia, o cană de lapte degresat sau alt lapte în funcție de preferințe și două lingurițe de miere sau agave. Este nevoie ca acesta să rămână la rece timp de patru ore. Poți decora desertul cu fructe sau nuci proaspete, iar apoi acesta va fi gata de savurat.

  1. Fructe înghețate

Dacă îți plac fructele înghețate, acesta ar putea fi un truc ușor pentru a reduce pofta de dulce. Spre exemplu, poți alege niște struguri proaspeți pe care să-i speli, să-i ștergi de apă cu un prosop de hârtie, iar apoi să-i depozitezi în propriul tău congelator. După minimum patru ore, aceștia vor fi gata de consumat și pot fi ideali atunci când pofta de dulce apare.

  1. Iaurt grecesc congelat

O altă modalitate de a reduce pofta de dulce este să bagi porțiile de iaurt grecesc din frigider în congelator. Când apare pofta de dulci sau chiar de înghețată, mergi direct către propriul tău congelator, ia o lingură și bucură-te.

  1. Un smoothie proteic

Un smoothie răcoritor preparat din fructe, iaurt grecesc, suc natural din fructe stoarse sau lapte degresat și pudră proteică te poate ajuta să reduci considerabil din pofta de dulce. În plus, proteinele din pudră și iaurtul grecesc te vor ajuta să te simți sătul pentru un timp îndelungat.

  1. Amestec de nuci și fructe confiate

Amestecul de nuci și fructe confiate îi poate ajuta pe cei care iubesc atât gustul de dulce, cât și pe cel sărat. Pentru a face un amestec sănătos și dulce, combină o cană de nuci prăjite nesărate, cum ar fi migdale, caju sau fistic cu o cană de fructe confiate, cum ar fi stafide, caise, mango, cireșe, prune uscate sau merișoare și un sfert de cană de chipsuri de ciocolată neagră. Se vor amesteca și se vor împărți în porții de un sfert de cană. Împărțirea în porții individuale ajută la menținerea caloriilor sub control.

Surse: eatthis.com, healthline.com, everydayhealth.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”