10 gustări rapide pe bază de plante. Sunt delicioase şi sănătoase

Iată câteva gustări sănătoase care să te inspire.
  • Publicat:
10 gustări rapide pe bază de plante. Sunt delicioase şi sănătoase
FOTO: shutterstock / 10 gustări rapide pe bază de plante. Sunt delicioase şi sănătoase

Fructele, legumele, cerealele integrale şi leguminoasele sunt de când lumea, dar în alimentaţie, conceptul ”pe bază de plante” este ceva nou. Ştim că eşti curios să aflii cât de bune sunt aceste alimente în dietă şi, fără niciun dubiu, studiile arată că nu ar trebui să lipsească din alimentaţie, mai ales că în urma consumului lor se promite îmbunătăţirea stării generale de sănătate. Ştim că suntem de cele mai multe ori atrase de gustările aflate pe rafturile magazinelor, dar noi îţi sugerăm alternative sănătoase de care să te bucuri între mese.

Popcorn. La prima vedere, nu pare tocmai cea mai sănătoasă variantă, dar dacă optezi pentru varianta clasică pe care să nu o prepari la cuptorul cu microunde, nu-ţi vei compromite sănătatea şi dieta.

Mere. ”Un măr pe zi ţine doctorul la distanţă”. Sună cunoscut, nu? Merele sunt gustarea ideală atât pentru adulţi, cât şi pentru cei mici, mai ales când vine vorba de pacheţelul pentru şcoală.

Unt de arahide. Untul de arahide poate fi consumat fie la micul dejun, ca toast cu banane, fie ca gustare pentru a potoli senzaţia de foame.

Gulie. Poate că nu te-ai gândit vreodată la această variantă de gustare, dar gulia este o alegere extrem de sănătoasă şi, dacă-ţi plac merele, cu siguranţă vei fi încântat şi de gustul pe care-l oferă acest aliment. Deşi pare că face parte din familia rădăcinoaselor, gulia creşte la suprafaţa solului şi se aseamănă verzei.

Chipsuri la cuptor. Uită de variantele din comerţ şi fă-ţi lista de cumpărături pentru a-ţi pregăti chipsurile chiar acasă. Poţi opta pentru cartofi, cartofi dulci, ridichi, păstârnac şi alte legume care ţi stârnesc interesul.

Măslinele. Indiferent de tipul de măsline pe care alegi să-l consumi, te asigurăm că sunt o variantă ideală pentru gustare. Mai mult, sunt bogate în grăsimi sănătoase şi potrivite pentru sănătatea inimii.

Castraveţii. Cauţi să te hidratezi şi să potoleşti senzaţia de foame? Alege să consumi castraveţi, mai ales că au zero calorii. O altă variantă ar fi castraveţii muraţi care vin la pachet cu un gust super-fresh.

Ardei gras. Extrem de gustoşi, ardeii graşi sunt gustarea potrivită pentru orice zi.

Humus şi guacamole. Foarte multe persoane nu ştiu, dar humusul şi guacamole sunt două dintre gustările aflate într-o continuă competieţie. Ambele sunt absolut delicioase şi variante sănătoase care conţin grăsimi bune pentru inimă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân