Ce să nu mănânci dacă ai psoriazis

Iată ce să nu mănânci dacă ai psoriazis pentru a nu înrăutăți simptomele. Renunță la aceste alimente pentru aține boala sub control.
  • Publicat:
Ce să nu mănânci dacă ai psoriazis
Foto: envato

Pentru că psoriazis este o boală imună, care nu se limitează doar la piele, ci este sistemică, alegerile alimentare pe care le facem pentru a sprijini sănătatea organismului sunt foart importante. Așadar, iată ce să nu mănânci dacă ai psoriazis pentru a nu înrăutăți simptomele.

Ce să nu mănânci

Alimente ultra-procesate

Bogate în zahăr, sare și alți aditivi, alimentele ultra-procesate sunt bogate în grăsimi saturate și grăsimi trans pe care trebuie să le eviți complet dacă ai psoriazis. Aceste grăsimi nesănătoase conțin uleiuri hidrogenate sau sunt alimente procesate în exces. Printre acestea reamintim:

  • produsele de patiserie, crackers, fursecuri
  • înghețata
  • dulciurile
  • carnea procesată
  • cerealele pentru micul dejun
  • mâncărurile gata preparate

Carnea roșie și produsele lactate, de evitat

Anumite produse de origine animală, precum carnea roșie, carnea procesată și produsele lactate pot avea efecte inflamatorii pentru că ele conțin grăsimi trans și omega-6, care sunt transformate ulterior în acizi grași nesaturați. Acizi grași omega-3, de exemplu, sunt ideali în dietă, iar ei se regăsesc în semințele de in, semințele de chia și somon.

Alimente cu un indice glicemic crescut

Indicele glicemic măsoară cât de rapid anumite alimente cresc nivelul glucozei în sânge. Alimentele cu un indice glicemi crescut, așa cum era de așteptat, duc la o varietate de probleme de sănătate, inclusiv riscul de a dezvolta boli cardiovasculare. Evită:

Alcool

Deși alcoolul nu este un aliment, acesta trebuie evitat mai ales dacă suferi de psoriazis, pentru că poate declanșa simptomele bolii. De asemenea, face ca tratamentul să fie mai puțin eficient, din moment ce ficatul are o îndatorire dublă: să metabolizeze alcoolul și să sistematizeze și medicamentele pe care le iei pentru psoriazis.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân