Ce este dieta cu avocado | Poți da jos 5 kilograme în 2 săptămâni, în cel mai sănătos mod cu putință

  • Publicat:
Ce este dieta cu avocado | Poți da jos 5 kilograme în 2 săptămâni, în cel mai sănătos mod cu putință

Dacă te gândești deja la „pagubele” pe care sărbătorile le vor face siluetei tale, cel mai probabil ai în vedere și o dietă pe care să o începi imediat după petrecerea de Revelion. Și pentru că dieta cu avocado este una dintre cele mai sănătoase metode de slăbire, îți propunem să o încerci. 

Avocado este un aliment complex și sănătos care asigură organismului aproape toate substanțele nutritive de care are nevoie. În plus, slăbirea nu se produce accelerat, pentru că nu este o dieta restrictivă. 

Dieta cu avocado te ajuta sa scapi de kilogramele în plus fără să te înfometezi și, mai ales, fără să te privezi de vitamine și minerale esențiale. Unul dintre avantajele acestei cure de slăbire este faptul că avocado este bogat în grăsimi mononesaturate, care sunt responsabile de senzația de sațietate.

Dieta cu avocado poate fi ținută în siguranță pentru orice perioadă ai nevoie, fie că vorbim de o săptămână, două sau mai multe și te va ajuta să dai jos până la 3 kilograme pe săptămână.

Dieta cu avocado: idei de combinații

Dieta cu avocado nu este o metodă strictă de slăbire, motiv pentru care poți consuma o varietate de alimente, într-o multitudine de combinații. Iată câteva exemple de meniu: :

Mic-dejun: o felie de pâine integrala și o jumătate de avocado

Gustare: un iaurt degresat

Prânz: piept de pui sau de curcan la grătar cu guacamole

Gustare: o portocală

Cină: o salată de rucola cu roșii și mozarella

Sau:

Mic-dejun: 2 felii de graham prăjite, un avocado și 2 ouă poșate

Gustare: un măr

Prânz: somon la grătar cu salată verde

Gustare: o mână de migdale crude

Cină: Salată de rădăcinoase cu măr

Alimentele permise în această dietă sunt: carnea slabă, peștele, brânzeturi și iaurturi slabe, ouă fierte sau poșate, pâine intermediară, neagră sau graham, cereale, legume, fructe, nuci și semințe.

Rețete cu avocado

Îți lăsăm și câteva rețete cu avocado, pentru inspirație:  

Salată cu avocado

Amestecă un avocado tăiat cubulețe cu o salată verde mică ruptă fâșii, o mână de nuci, peste care adaugi un dressing din zeama de la jumătate de lămâie, o linguriță de ulei de măsline, sare și piper.

Guacamole

Amestecă două avocado bine coapte strivite bine cu furculița cu doua linguri de iaurt, doi căței de usturoi, o roșie mică tăiată cubulețe, sare, piper și zeamă de lămâie. Pasează toate ingredientele până la omogenizare. 

Supă-cremă de avocado

Amestecă într-un blender până când capătă o consistență cremoasă: două avocado, două căni de supă de pui, zeama de la o lămâie, sare și pier. Adaugă o mână de crutoane preparate în casă din pâine integrală tăiată cubulețe și stropită cu ulei de măsline și sare, pe care ai ținut-o la cuptor, la 180 de grade, timp de 10-15 minute. 

Foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being