Căpșunile, roșiile și castraveții – cele mai hidratante alimente, care nu trebuie să îți lipsească din farfurie vara

  • Publicat:
Căpșunile, roșiile și castraveții - cele mai hidratante alimente, care nu trebuie să îți lipsească din farfurie vara
Sursa foto: shutterstock

Apa este esențială pentru buna funcționare a organismului, astfel că lichidele, dar și alimentele cu conținut ridicat de apă sunt obligatorii spre consum zilnic. Iată de ce căpșunile, roșiile și castraveții sunt alimente atât de importante. 

O cantitate suficientă de apă vine cu o sumedenie de beneficii: pielea și părul tău își păstrează strălucirea, sistemul cognitiv este și el avantajat, anxietatea este combătută și lista poate continua.

3 alimente care mențin organismul hidratat

Căpșunile

Căpșunile sunt excelente în curele de slăbire, deoarece au în compoziție apă, în proporție de 90%, și au puține calorii, inducând senzația de sățietate.

Căpșunile sunt bogate în vitamine și minerale. Mai exact, acestea conțin o cantitate mare de vitamina C, E, B1, B2, B6, K, PP, antioxidanți care lupta împotriva radicalilor liberi din organism și acid folic. De asemenea, căpșunile mai conțîn și fier, calciu și magneziu, dar și fibre, care ușurează procesul de digestie.

Grație acestei compoziții, căpșunile sprijină menținerea integrității țesuturilor, a unghiilor și părului, dar și a sănătății pielii.

Un smoothie din căpşune, cu o tuşă fină de mure şi gata, ţi-ai potolit setea de apă şi de ceva dulce.

Citește și: Căpşunile şi beneficiile lor aromate!

Roșiile

Conținutul de apă al roșiilor este de aproximativ 95%. Celelalte 5% constau, în principal, în carbohidrați și fibre.

Roșiile vor fi întotdeauna bază pentru salate, sosuri și sandwich-uri, iar soiurile cherry, care îți pocnesc în gură la propriu, reprezintă o gustare excelentă și extrem de hidratantă. Câteva felii de roșii, frunze de busuioc și mici bucăți de mozzarella pentru scobitori, iată un aperitiv rapid și ușor de preparat!

Citește și: Roşiile: beneficii excelente pentru sănătate

Castraveții

Castraveții constau în cea mai mare parte din apă, circa 96% și conțin electroliți importanți care pot ajuta la prevenirea deshidratarii.

Având un conținut redus de calorii, carbohidrați, sodiu, grăsimi și colesterol, castravetele se dovedește încă o dată alegerea ideală pentru o dietă sănătoasă.

Se pot consuma la fel de bine şi tăiati felii subţiri şi mâncati alături de humus, brânză, ardei sau orice altă combinaţie îţi trece prin cap.

Citește și: Sucul de castraveți, ideal pentru hidratare

Surse: Everyday Health, Medical News Today

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Cele mai bune gustări pentru slăbit!
Cele mai bune gustări pentru slăbit!
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân