Cele mai bune gustări pentru slăbit!

  • Publicat:
Cele mai bune gustări pentru slăbit!
Sursa foto: profimedia

Cea mai mare provocare în rândul doamnelor care vor să scape de câteva kilograme este programul strict al unei diete! Indiferent de tipul de dietă, cele 3 mese pe zi și cele 2 gustări pot provoca mult stres.

Așadar, iată câteva idei de gustări, perfecte pentru zilele aglomerate și neinspirate!

Gustări ideale pentru dietă

Mere

Merele au un conținut scăzut de calorii, sunt bogate în apă și sunt o sursă excelentă de macronutrienti.

Potrivit experților, un măr pe zi nu doar ce ține doctorul la distanță, dar ține și kilogramele la distanță! Rezultatele pot fi de-a dreptul uimitoare.

Ouă fierte

Consumate cu predilecție la micul dejun, ouăle sunt considerate o gustare grozavă datorită conținutului scăzut de calorii și ridicat de proteine.

Cercetările arată faptul că oul fiert consumat la o masă poate reduce semnificativ aportul de calorii în restul zilei comparativ cu orice alt aliment.

Iaurt grecesc

Iaurtul grecesc se înscrie pe lista celor mai sănătoase gustări, indiferent dacă vrem să dăm câteva kilograme jos sau nu. Este o sursă bună de vitamine și minerale, dar și un înlocuitor fantastic pentru înghețată bogată în calorii!

Desigur, gustarea poate fi oricând completată cu fructele preferate: căpșuni, afine, zmeură, fructe de pădure sau etc.

Brânză cottage

Brânza de vaci a fost și va rămâne un element de baza al multor regimuri de slăbit, motivul fiind unul foarte simplu: conținutul este bogat în proteine, sărac în carbohidrați.

Cercetătorii au descoperit faptul că 30 gr de proteine din brânză de vaci consumăți cu 30 de minute înainte de culcare pare să aibă un efect pozitiv asupra calității musculare, a metabilismului și sănătății în general.

Mix de legume

Legumele sunt cele mai bune alimente cu beneficii majore pentru sănătate. Morcovii, ardeiul gras sau țelină sunt bogate în apă și au conținut redus de calorii.

În plus, toate stimulează sățietatea. Cu cât legumele au mai multă apă, cu atât sunt mai ideale pentru hidratare, slăbire și reglarea tranzitului intestinal.

Nuci

Nucile reprezintă o gustare excelentă atunci când avem o zi lungă și atâta nevoie de energie! Sunt alimente bogat în seleniu și acizi grași de tip Omega3.  Fisticul este și acesa bogat în carotenoizi, iar migdalele, în proteine. Așadar, consumă-le cu încredere!

Citește și: Nucile pecan: 3 motive să nu lipsească din dietă

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân