Nucile pecan: 3 motive să nu lipsească din dietă

Nucile pecan, pe lângă gustul delicios, vin la pachet cu numeroase beneficii pentru sănătate. Iată trei motive să le consumi.
  • Publicat:
Nucile pecan: 3 motive să nu lipsească din dietă
FOTO: shutterstock / Nucile pecan: 3 motive să nu lipsească din dietă

Nucile au o reputaţie foarte bună în rândul alimentelor sănătoase. Pe lângă fibre şi proteine vegetale, sunt bogate în grăsimi bune, vitamine, minerale şi antioxidanţi. Mai mult, când te atingi de delicioasele nuci pecan este cam greu să te mai opreşti să nu te gândeşti la ele. Adevărul este că oferă valori nutriţionale unice aşadar, în acest sens, îţi oferim trei motive pentru care nu ar trebui să lipsească din dieta ta.

Nucile pecan conţin antioxidanţi

Nucile pecan sunt bogate în polifenoli, în special flavonoide, care se află în strânsă legătură cu sănătatea inimii. Mai exact, nucile pecan conţin o cantitate de flavonoide de două ori mai mare decât migdalele, caju şi fistic şi de şapte ori mai mare decât nucile. Comparativ cu alte fructe în coajă lemnoasă, nucile pecan au şi un nivel crescut de gamma-tocopherol, o formă a vitaminei E şi alţi antioxidanţi cheie. Două studii separate au sugerat că nivelul crescut de gamma-tocopherol din urma consumului de nuci pecan în dietă, ajută la prevenirea oxidării colesterolului, care reprezintă un factor de risc pentru bolile cardiovasculare. Ambele studii au fost susţinute de National Pecan Shellers Association.

Sunt bogate în minerale

Nucile pecan sunt o sursă excelentă de tiamină şi zinc, la fel şi de mangan şi cupru. 30 de grame de nuci pecan oferă 60% din necesarul zilnic de mangan şi 40% din necesarul zilnic de cupru. Manganul ajută la reglarea glicemiei şi este necesar pentru sănătatea oaselor. Acest mineral ajută totodată şi la formarea colagenului care oferă fermitate şi elasticitate pielii. Cuprul ajută în privinţa absorbţiei de fier, iar alături de acesta ajută organismul la formarea celulelor roşii din sânge. De asemenea, este ideal pentru imunitate şi ajută la menţinerea sănătăţii vaselor de sânge, a sistemului nervos şi sistemului osos.

Sunt îndulcite natural

30 de grame de nuci pecan conţin un gram de zahăr. Comparativ cu alte nuci, nucile pecan sunt cele mai dulci, ceea ce înseamnă că e ajută să-ţi potoleşti pofta de dulce sau cel puţin să mai consumi zahăr. Pot fi consumate ca gustare alături de mere, pere, struguri sau kiwi sau integrate într-un smoothie, în cereale sau iaurt. O variantă ideală o reprezintă şi pentru salate, paste sau alte preparate care conţin carne de pui sau peşte.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân