Beneficile dovedite ale uneia dintre cele mai sănătoase băuturi. Îți oferă mai multă energie decât cafeaua

  • Publicat:
Beneficile dovedite ale uneia dintre cele mai sănătoase băuturi. Îți oferă mai multă energie decât cafeaua

Băutura cu efect tămăduitor și proprietăți benefice asupra organismului oferă mai multă energie decât cafeaua sau băuturile energizante. De ce este indicat să o incluzi în programul tău alimentar.

Încă de când s-a descoperit faptul ca această băutură are capacități tămăduitoare, oamenii o folosesc zi de zi. Este delicioasă, sănătoasă și are o mulțime de proprietăți benefice pentru fiecare dintre noi. În plus, reduce anxietatea și stresul, iar prin efectul său tonifiant îți oferă o stare de bine și calm.

După cum puteți bănui, ceaiul verde reprezintă o băutură ideală atât în timpul sezonului rece, dar și în timpul perioadelor cu temperaturi ridicate, în condițiile în care reglează metabolismul și potolește setea. Deși beneficiile consumului de ceai verde sunt bine cunoscute, merită amintit că, neîndulcit și realizat cu frunze de cea mai bună calitate, ceaiul verde reprezintă un bun înlocuitor pentru cafea.

Beneficiile ceaiului verde

În general, ceaiul verde conține o cantitate relativ mică de cofeină (aproximativ 20-45 miligrame per ceașcă), comparativ cu ceaiul negru care conține aproximativ 50 de miligrame și cu cafeaua 95 de miligrame per ceașcă. Este de asemenea bogat în polifenoli, substanțe chimice cu efecte antiinflamatorii și anticancerigene. EGCG este cel mai activ polifenol conținut de ceaiul verde, responsabil pentru multe dintre efectele benefice ale acestuia.

Crește capacitatea vizuală. Reprezintă un real ajutor pentru persoanele care stau mult timp în fața calculatorului. Citește AICI continuarea articolului și află de ce merită să incluzi ceaiul verde în meniul tău.

sursa foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân