Alimente care îți asigură zilnic 100g de proteină

După ce descoperi beneficiile pe care le au proteinele, primul instinct este acela de a introduce o cantitate mai mare în dieta zilnică. Iată cum poți consuma cel puțin 100g de proteine.
  • Publicat:
Alimente care îți asigură zilnic 100g de proteină
Alimente care îți asigură zilnic 100g de proteină

Mulți dintre noi avem obiceiul ca la începutul anului să ne punem un set de rezoluții. Una dintre ele ar putea fi să consumi mai multă proteină. După ce descoperi beneficiile pe care le au proteinele, de la creșterea masei musculare și reducerea poftei alimentare, la sprijinirea sistemului imunitar și accelerarea metabolismului, primul instinct este acela de a introduce o cantitate mai mare în dieta zilnică. După primele zile realizezi că este destul de greu dacă nu știi exact cum să-ți calculezi aportul de proteine sau dacă nu ai un tablou mai amplu al alimentelor bogate în proteine. În continuare vreau să-ți arăt cum poți consuma cel puțin 100g de proteine. Personal, la început, pentru că nu știam exact cum să-mi porționez mesele, deja pe la 80g de proteină simțeam că explodez.

Știu că atunci când te gândești la 100g de proteină pare ceva imposibil și foarte mult. Dar dacă facem un calcul, un adult trebuie să consume zilnic 2g de proteină per kilogram. Eu având 60kg, ar trebui să consum 120g de proteină. Deci acel „cel puțin 100g” e…puțin.

În momentul în care începi să consumi zilnic cel puțin 100g de proteină observi îmbunătățiri semnificative privind reducerea poftelor alimentare, în procesul de slăbire, creșterea masei musculare și chiar senzației de bine pe timpul zilei.

Cum să crești aportul de proteine

Cel mai bun lucru pe care-l poți face pentru a „măsura” cantitatea de proteină consumată într-o zi este să-ți descarci pe telefon o aplicație în care îți poți trece alimentele pe care le-ai consumat și în ce cantitate, iar astfel descoperi câte proteine conține fiecare-n parte.

Următorul pas este să cauți rețete bogate în proteină, mai exact preparate rapide care să-ți asigure aportul necesar chiar și în zilele aglomerate când n-ai timp de mese prea complexe.

Cele mai la îndemână alimente bogate în proteină pe care să le consumi zilnic sunt:

  • peștele la conservă (ton, somon, sardine)
  • shake-urile proteice
  • iaurtul grecesc
  • ouăle
  • carnea de pui
  • carnea tocată de curcan
  • brânză cottage
  • paste proteice (din năut, linte, mazăre)

Foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc