9 alimente care produc probleme digestive

Este nevoie să-ți asculți corpul și să identifici alimentele care-ți produc probleme. Iată o listă cu alimente care produc probleme digestive și disconfort,
  • Publicat:
9 alimente care produc probleme digestive
Foto: envato

Printre problemele digestive putem vorbi despre refluxul gastric, gaze, dureri de stomac sau chiar balonare. Există anumite alimente care pot declanșa aceste simptome ale tractului gastrointestinal. Acestea afectează digestia, dar nu în cazul tuturor persoanelor. Este nevoie să-ți asculți corpul și să identifici alimentele care-ți produc probleme, iar mai apoi să începi să le eviți. Iată o listă cu alimente care produc probleme digestive și disconfort, în general.

Alimente care produc probleme digestive

Dacă obișnuiești să consumi aceste alimente, identifică modul în care te simți după fiecare în parte și vezi ce ar trebui să elimini din dietă.

Prăjelile

Alimentele prăjite sunt bogat în grăsimi și pot duce la dureri de stomac și diaree. Mai mult, acestea au fost asociate de-a lungul anilor cu refluxul gastric, se arată într-un studiu publicat în 2021 în Preventative Nutrition and Food Science.

Alcooli zaharici

Bomboanele, gumele de mestecat și alte alimente care promit că nu conțin zahăr sunt făcute cu alcooli zaharici care pot produce gaze și disconfort. Citește eticheta atunci când cumperi un produs „fără zahăr” și ține cont că tot ce se termină în „-ol” (sorbitol, xylitol, malititol, manitol etc.) trebuie evitat.

Siropul de porumb bogat în fructoză

Acest tip de îndulcitor este folosit în dulciuri și produse de patiserie și produce gaze, diaree, balonare și crampe abdominale.

Citricele

Citricele precum portocalele, grepfrut-ul, lămâile și lime-ul pot duce la prezența arsurilor.

Menta

Menta declanșează simptome precum arsurile la stomac și indigestia. Dar, din nou, acest lucru nu se aplică în cazul tuturor persoanelor.

Fasolea

Fasolea conține fibre care nu pot fi digerate, fermentate, iar astfel pot apărea gazele, disconfortul abdominal și balonarea. Deși este benefică pentru tractul gastrointestinal, poate fi supărătoare în drumul spre colon, acolo unde este fermentată de bacteriile bune. În acest proces se produc gazele.

Cruciferele

Cruciferele precum varza, varza kale, broccoli conțin aceleași zaharuri ca fasolea care duc la gaze, disconfort abdominal și balonare.

Alimentele picante

Unele persoane sunt sensibile la alimentele picante care pot produce arsuri și acid gastric.

Ciocolata

Da, ciocolata este încă un ingredient pe lista alimentelor care produc probleme digestive. Unele persoane pot fi mai sensibile la acest alimente, în timp ce altele se pot bucura de gustul ei delicios fără probleme.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân