5 gustări sănătoase care te ajută să pierzi în greutate

  • Publicat:
5 gustări sănătoase care te ajută să pierzi în greutate

Există atât de multe motive bune să faci gustările sănătoase parte din planul tău de pierdere în greutate. Ronțăielile sănătoase te pot ajuta să nu-ți fie foame între mese, făcându-te mai puțin predispus să mănânci în exces sau să cedezi tentațiilor nesănătoase. 

O gustare sănătoasă poate, de asemenea, să potolească pofta și să prevină sentimentele de privare, ajutându-te să ignori cântecul de sirenă al alimentelor nesănătoase. Singura problemă: nu întotdeauna este evident care gustări sunt cu adevărat satisfăcătoare și bune pentru tine.

Așadar, ce anume se consideră sănătos în ceea ce privește o gustare? În general, este vorba despre o gustare cu aproximativ 200 până la 250 de calorii, în jur de 10 grame de proteină și cinci grame de fibre, recomandă experții. În plus, combinația de proteină și fibre te va ajuta să rămâi energizat până la următoarea ta masă.

Și dacă ai nevoie de inspirație, iată 5 gustări care îndeplinesc aceste criterii:

Măr cu unt de arahide

Merele sunt printre cele mai bune fructe pentru pierderea în greutate, datorită conținutului lor ridicat de fibre, conform unui studiu din 2015. Adaugă o doză de proteină și grăsimi sănătoase cu două linguri de unt de arahide natural și vei avea gustarea ideală. Asigură-te doar că citești cu atenție etichetele de pe borcanele de unt de arahide și verifică prezența zahărului adăugat și a uleiurilor nesănătoase.

Năut prăjit

Consumul a 3/4 cană de leguminoase, cum ar fi năutul, te poate ajuta să pierzi aproape jumătate de kilogram în șase săptămâni, fără să faci alte schimbări în dietă, sugerează o un studiu extins din martie 2016. În loc să îl consumi simplu, încearcă să prăjești năutul cu ulei de măsline extra-virgin, sare de mare și chimion sau paprica afumată pentru un plus de aromă.

Morcovi cu hummus

Hummusul este doar încă o modalitate gustoasă de a consuma zilnic leguminoase, așa că bucură-te de el. În ceea ce privește legumele pe care le folosești pentru a le înmuia în hummus, alege variantele crude precum țelina și morcovii – acestea sunt bogate în carotenoizi și polifenoli despre care cercetările sugerează că ar putea ajuta la îmbunătățirea sensibilității la insulină, precum și la reducerea circumferinței taliei și a indicele de masă corporală.

Migdale cu semințe de rodie

Femeile supraponderale și obeze care au consumat 45 g de nuci ca parte a unei diete cu conținut scăzut de calorii timp de trei luni au pierdut mai mult în greutate decât femeile care nu au consumat nuci, arată un studiu din mai 2014 publicat în Jurnalul de Cercetări în Științele Medicale. Încearcă să combini 1/4 cană de migdale cu 1/2 cană de semințe de rodie. Apa și fibrele din fruct te vor sătura și mai mult – fără să mai menționăm că îți vor satisface pofta de dulce.

Brânza de vaci cu zmeură

Pe lângă faptul că este bogată în proteină (aproximativ 25 de grame pe cană), brânza de vaci integrală este bogată în acid linoleic, un acid gras legat de pierderea în greutate. Adaugă o mână de fructe de zmeură proaspătă pentru o doză de dulceață cu conținut scăzut de calorii și o mega doză de fibre – vei obține nu mai puțin de opt grame dintr-o cană.

Sursă foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân