4 schimbări mici pe care le poți face pentru a slăbi mai ușor

  • Publicat:
4 schimbări mici pe care le poți face pentru a slăbi mai ușor

Pentru a slăbi, uită de dieta restrictivă și de antrenamentele epuizante. Cercetările arată că adoptarea unor schimbări mici în stilul de viață reprezintă cea mai bună modalitate de a obține rezultate durabile.

Studiile arată că persoanele care fac schimbări mai mici și pozitive în stilul lor de viață, cum ar fi, consumă mai multă apă sau merg cu cinci minute în plus în fiecare zi, pierd mai mult în greutate și o mențin.

Pentru a te ajuta să te miști mai mult, să mănânci mai puțin și să arăți și să te simți mai bine, iată câteva sfaturi pentru o pierdere mai ușoară în greutate:

Ține un jurnal alimentar

A mânca absent dintr-o pungă de chipsuri te-ar putea face ușor să o termini fără să îți dai seama. Dar notarea tuturor meselor și gustărilor pe care le-ai avut te poate ajuta să practici un control mai bun al porțiilor. De asemenea, te va ajuta să descoperi cum poți face alegeri mai inteligente în materie de mâncare. De exemplu, dacă îți dorești o pungă de chipsuri în jurul orei 15 la birou în fiecare zi, ține o pungă de caju crud în sertar pentru a evita să mergi la automatul de snack-uri.

Jurnalul poate servi și ca o verificare a realității în ceea ce privește alte obiceiuri alimentare. Sari peste mese? Mănânci la fel în timpul săptămânii ca și în weekend? Mănânci excesiv când te simți stresat? Să îți cunoști rutina alimentară te ajută să descoperi ce schimbări sunt potrivite pentru tine.

Profită de fiecare ocazie pentru a te mișca mai mult

Și nu vorbim doar despre a ieși la o plimbare în timpul pauzei de prânz. Fă mișcare în timp ce te uiți la emisiunile tale TV preferate. Fă sărituri, aleargă pe loc, urcă și coboară câteva scări, începe să dansezi – orice te face să îți crească pulsul. Fă acest lucru în fiecare pauză publicitară de 2 minute în timp ce te uiți la emisiunea ta TV preferată, și vei arde 270 de calorii în plus pe zi – ceea ce poate duce la o pierdere în greutate de 12 kg într-un an.

Limitează consumul de alimentele ambalate și procesate

Alimentele ambalate sunt cel mai adesea bogate în sodiu, grăsimi și zahăr, așa că este în interesul tău să le limitezi cât mai mult posibil în dietă. Alege-ți cele mai importante cinci alimente procesate, fie că sunt biscuiți dulci sau sărați, chipsuri sau bomboane, și redu-le numărul treptat. Dacă mănânci șase astfel de alimente pe săptămână, încearcă să scazi la cinci. În fiecare săptămână elimină încă un aliment până când ajungi la maximum unul sau două. În același timp, înlocuiește-le cu gustări mai sănătoase, cum ar fi morcovi cu humus, iaurt grecesc și fructe de pădure proaspete sau unt de arahide cu un măr.

Rămâi hidratat

Uneori confunzi setea cu foamea, ceea ce te poate determina să mănânci mai mult decât ai nevoie în realitate. Deci este important să rămâi hidratat și să bei înghițituri de apă pe tot parcursul zilei. Apa este și cheia unei digestii mai bune și a unui metabolism accelerat. Probabil ai auzit regulă de aur conform căreia ar trebui să bei opt pahare de apă pe zi, dar cantitatea de apă pe care fiecare persoană ar trebui să o bea variază foarte mult. Persoanele foarte active, care iau anumite medicamente sau care au o boală virală trebuie să bea mai multă apă. Cel mai bun mod de a te asigura că ești corect hidratat este să bei apă ori de câte ori simți sete și să iei înghițituri de apă înainte, în timpul și după antrenament. De asemenea, poți să rămâi hidratat consumând mai multe fructe și legume bogate în apă.

Sursă foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân