3 lucruri cruciale pe care trebuie să le știi înainte de a te apuca de orice dietă

Pentru ca dieta pe care vrei să o începi să aibă succes, există câteva lucruri pe care trebuie să le știi înainte. Află care sunt acestea.
  • Publicat:
3 lucruri cruciale pe care trebuie să le știi înainte de a te apuca de orice dietă

A începe o dietă poate fi una dintre cele mai minunate experiențe din viața ta. Să te vezi și să te simți transformându-te într-o versiune mai sănătoasă a ta este extrem de satisfăcător. Aceasta nu înseamnă că ar trebui să începi imediat cu planul tău de pierdere în greutate. În schimb, există trei aspecte cruciale de luat în considerare înainte de a începe:

Starea actuală a sănătății tale 

Ce îi face pe oameni să fie sănătoși? Poți veni cu o mulțime de definiții, dar în acest caz vorbim despre persoanele care nu au probleme de sănătate preexistente care ar putea interfera cu călătoria lor pe drumul pierderii în greutate.

Multe persoane care simt nevoia să slăbească vor avea o greutate semnificativă, până în punctul în care este de fapt un pericol pentru ele să facă exerciții fizice. Consultă întotdeauna medicul înainte de a începe orice program de exerciții sau de pierdere în greutate pentru o verificare completă a stării de sănătate.

Odată ce ai acordul medicului, poți începe călătoria ta către o viață sănătoasă, cu kilograme în minus. 

Motivul pentru care vrei să slăbești 

Acest lucru este foarte important deoarece ar trebui să ai un motiv întemeiat pentru a slăbi. Trăim într-o lume în care imaginea corporală a fost distorsionată în mod exagerat, în special pentru femei – dar și pentru bărbați. Vezi oameni extrem de slabi sau bine prelucrați în pozele pe care le postează online, așa că ai impresia că așa ar trebui să arăți.

Nu este așa! Poți arăta cum vrei tu, atâta timp cât ești sănătos. Asigură-te că motivele tale pentru a slăbi sunt personale. Dacă vrei să dai jos câteva kilograme sau să devii bine definit pentru că asta te va face să te simți bine, atunci mergi înainte. Dacă vrei să ții dietă din cauza a ceea ce vezi online, gândește-te de două ori înainte să continui.

Știința din spatele pierderii în greutate 

În cele din urmă, trebuie să fii conștient de ceea ce înseamnă să slăbești. Pierderea în greutate se bazează de fapt pe cheltuirea energiei. Arzi mai multe calorii decât consumi, iar corpul tău va elimina excesul de grăsime și alte kilograme. Prea multe persoane nu sunt conștiente de acest lucru înainte de a-și începe călătoria.

De aceea oamenii se plâng că rutina lor de la sală nu funcționează. Se antrenează în mod regulat, dar nu pierd în greutate. De ce? Pentru că tot mănâncă prea multe calorii. Același lucru este valabil și pentru persoanele care urmează o dietă specifică. Această dietă este concepută pentru pierderea în greutate, de ce nu pierd în greutate? Pentru că nu fac suficientă mișcare pentru a arde caloriile necesare pentru a slăbi. Odată ce înțelegi știința din spatele pierderii câtorva kilograme, este mult mai ușor să ai o călătorie de succes.

Ține minte, nimeni nu te obligă să slăbești. Dacă vrei să slăbești din motive de sănătate sau pentru a-ți crește încrederea în tine, este minunat! Asigură-te că iei în considerare cele trei aspecte de mai sus înainte de a începe călătoria ta. Acest lucru va asigura că slăbești pentru motive corecte, precum și că o faci în mod corect și în siguranță. Acest lucru ar trebui să te ajute să eviți multe capcane sau dezavantaje comune pe parcurs.

Foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân