3 alimente foarte ieftine care te ajută să trăiești peste 90 de ani

Da, poți să trăiești peste 90 de ani dacă ai grijă de corpul tău și, mai ales, de ceea ce mănânci. Iată ce dezvăluie Dan Buettner, autorul american care a scris cartea „Zonele albastre”.
  • Publicat:
3 alimente foarte ieftine care te ajută să trăiești peste 90 de ani
Foto: shutterstock

Sunt multe persoane care își doresc să ducă o viață cât mai lungă și, evident, calitatea ei să fie una pe măsură. Da, poți să trăiești peste 90 de ani dacă ai grijă de corpul tău și, mai ales, de ceea ce mănânci. Dan Buettner, autorul american care a scris cartea „Zonele albastre: 9 lectii despre cum sa trăiești mai mult de la cei mai longevivi oameni”, menționează în cartea sa că în special trei alimente te pot ajuta să-ți crești șansele să trăiești peste 90 de ani.

Autorul american cere publicului său să fie atent la stilul de viață din Peninsula Nicoya, din Costa Rica: „acest loc are cea mai mică rată de mortalitate din lume, la vârstă medie”.

Într-o postare pe contul lui de Instagram, Dan Buettner a dezvăluit că există un cocktail de trei alimente care au acest potențial, de a te ajuta să trăiești peste 90 de ani.

Porumbul

Porumbul se clasează pe prima poziție în clasamentul făcut de autorul american. Acesta menționează că din el se pot obține tortilla integrale absolut delicioase, care pot fi integrate în numeroase rețete sănătoase.

Porumbul este bogat în fibre, iar tortilla este alegerea excelentă când vine vorba de consumul de carbohidrați complecși

Dovleac

Următorul pe listă este dovleacul, care este bogat în vitaminele A, B și C, dar și magneziu și potasiu, esențiale pentru oase, circulația sangvină și sănătatea inimii, scrie Cleveland Clinic.

Fasolea

Există cinci tipuri de fasole, deci n-ai cum să nu găsești una să-ți placă. Fasolea este foarte des consumată în Zonele Albastre, precum insula Ikaria din Grecia și Sardinia din Italia.

Surse:

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
5 alimente pentru unghii sănătoase
5 alimente pentru unghii sănătoase
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân