Tratamentul naturist cu apă sărată accelerează metabolismul și reglează producția de hormoni

Ce-am fi noi, oamenii, fără apă? Pentru că da… peste 70% din corpul nostru este format din apă! Apa sărată îți subțiază și îți dezumflă corpul. Află mai multe!
  • Publicat:
Tratamentul naturist cu apă sărată accelerează metabolismul și reglează producția de hormoni
Sursa foto: Shutterstock

Apa joacă un rol important în organismul uman, ca element necesar întreținerii corecte a funcțiilor vitale (digestia, excreția, transportul nutrienților, respirația, termoreglarea). De fapt, viața este subordonată accesibilității la apă, a cărei alimentare trebuie garantată continuu pentru ca aceste funcții vitale să aibă loc.

Avem nevoie de apă ca să trăim, să funcționăm în cel mai bun și frumos mod. Organismul uman are nevoie de apă ca să transporte oxigen către celule, ca să se purifice, să își regleze temperatura. Însă apa e mai mult decât un lichid cu o formulă banală. Apa înmagazinează emoții, trăiri. Pentru că apa are o mare putere de vindecare. Și astfel, vorbim de apa terapeutică. Apa care te vindecă, care îți redă frumusețea și sănătatea.

Ai testat vreodată apa minerală cloruro-sodică?

Aceasta are efecte cutanate, osmotice, metabolice, hormonale, imune și termice. O astfel de apă minune este apa din Lacul Ursu din Sovata. Pentru că ea induce o reglare psiho-neuro-imuno-endocrină a organismului uman, dar asigură și o bună detoxifiere și o descărcare articulară. Astfel, corpul devine mai armonios, suplu și fără prezența unor inflamații inestetice.

Apa din Lacul Ursu are o dublă stratificare, salină și termică. Pe lângă faptul că aceasta este extrem de sărată (Lacul Ursu este numit Marea Moartă a Transilvaniei), apa de la Sovata beneficiază de efectele heliotermiei, un fenomen natural unic, caracteristic Lacului Ursu.

În acest lac cu apă sărată concentrată se produce încălzirea apei la temperaturi diferite, sub efectul razelor solare. Și unde mai pui că straturile de apă sărată au concentrații saline diferite. Astfel, concentrația salină este maximă la baza lacului, precum și la adâncimea de 1,5-2 metri față de suprafața lacului.

În plus, la suprafața apei sărate este prezent un strat subțire de apă dulce, de circa 10-15 centimetri, care împiedică pierderea căldurii înmagazinate.

Apa sărată, un remediu pentru pielea noastră

Apa sărată este unul dintre cele mai puternice ingrediente care contribuie la îmbunătățirea aspectului și sănătății pielii. La nivelul corpului imersat în apă ajung concentrații maxime de sare și hormonale, cât și temperaturile cele mai ridicate, terapeutice, cu efect conjugat antiinflamator, dar și de stimulare hormonală pentru tratarea infertilității feminine și a bolilor ginecologice”, aflăm de la dr. balneolog Suzana Pretorian.

Apa sărată acționează asupra pielii corpului nostru ca un exfoliant natural, delicat, dar, în același timp foarte eficient. Acesta este motivul pentru care, imediat după un timp petrecut în apă sărată, ne simțim mai ușori: sarea elimină celulele moarte, favorizând regenerarea celulară. În plus, apa hidratează și face pielea mai moale.

Stimulează metabolismul (și mai mult)

Știai că sângele din corp este sărat? Adevărul este că ingredientele conținute în el se găsesc deja în corpul nostru și de aceea există o anumită „afinitate” între apa sărată și organismul nostru.

Putem observa acest lucru în multe moduri, pe lângă cele pe care le-am amintit deja, cum ar fi faptul că mineralele din apa sărată îmbunătățesc metabolismul și stimulează sistemul endocrin, reglând producția de hormoni.

Apă sărată și nămol, un duo vindecător

Pe lângă toate cele menționate mai sus, apei sărate i se adaugă un plus de valoare în combinație cu nămolul prezent în Lacul Ursu.

Substanțele conținute în nămol (de ex. sare, bicarbonați, sulfați, hidrogen sulfurat, acizi humici, vitamine) au efect direct asupra pielii (emolient, antiinflamator), cât și de permeabilizare (pielea devine mai permisivă față de transferul acestor substanțe către țesutul subcutanat).

Prin intermediul apei din nămol, dar și a apei biologice din și dintre celulele organismului, respectiv a apei din fluidele circulante (sânge, limfă) se modifică frecvența de vibrație a moleculelor din corp”, mai precizează balneologul.

Explicat în termeni simpli: se „deblochează căile energetice” și se „armonizează nivelele energetice din diferite țesuturi ale corpului”.

Starea de bine (în esență, armonizarea energetică complexă) este transmisă de la nivelul hipotalamusului către cortexul cerebral, care „conștientizează” starea de bine.

Concluzia? Într-un organism detoxifiat, bine circulat/oxigenat, echilibrat energetic, celulele imune cât și comunicarea dintre ele devin mult mai competente. Pe scurt: arătăm și ne simțim mai bine!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: