Sfatul lunii: consuma somon cu un vin bun!

Meniul ideal pen­tru o femeie hotarata sa-si pastreze sa­na­tatea la cote maxime: somon cu le­gu­me si, evident, un pahar de vin.
  • Publicat:
Sfatul lunii: consuma somon cu un vin bun!
Sfatul lunii: consuma somon cu un vin bun!

Un pahar de vin zilnic, savurat la o portie de somon cu legume. Iata recomandarea oamenilor de stiinta pentru femeile care pun pret pe sanatatea lor. Anumite substante din licoarea bahica s-ar parea ca stimuleaza absorbtia grasimilor sanatoase din peste, ceea ce face din combinatia de mai sus pranzul ideal.

Recentele descoperiri ale cercetatorilor italieni ar putea propulsa vinul la rang de medicament. De ce? Datorita puterii cu care lupta impotriva unor afectiuni precum hipertensiunea arte­ria­la, incetarea subita a activitatii cardiace, boala coronariana si chiar atacul cerebral.

Ajuta absorbtia de Omega 3

Pare incredibil, dar studiile efectuate la Universitatea Catolica din Campobasso, Italia, arata ca un consum moderat de vin, adica un pahar pe zi in cazul fe­mei­lor, doua in cazul barbatilor, intensifica absorbtia de acizi grasi Omega 3 in or­ga­nism.

Vorbim despre grasimi sana­toa­se, polinesaturate, asociate nu doar cu un risc scazut de boli cardiace, dar si cu reducerea senzatiei de oboseala si an­xie­tate.

Plecand de la aceste concluzii, cer­cetatorii au si intocmit meniul ideal pen­tru o femeie hotarata sa-si pastreze sa­na­tatea la cote maxime: somon cu le­gu­me si, evident, un pahar de vin.

Polifenolii, ingredienti premium

Incercand sa afle de unde acest efect be­nefic, oamenii de stiinta au comparat vi­nul cu berea si cu alte bauturi alcoolice. Desi a rezultat ca toate tipurile de al­cool, consumate in cantitate moderata, spo­resc nivelul Omega 3 in organism, vinul le sur­claseaza pe toate. Iar „suspectul princi­pal” pare a fi polifenolul, un antioxidant cu care se mandreste vinul si care con­tri­bu­ie din plin la intarirea sanatatii.

Pentru a profita din plin de avantajele acestor anti­oxi­danti, nutritionistii ne recomanda dieta mediteraneana, bogata in peste si vin. Atentie, nu beti mai mult de 150 ml de vin pe zi, depasirea cantitatii recomandate poa­te anula complet beneficiile enumerate.

Citeste si 5 alimente pentru un super corp
Frumusetea trece prin stomac

Foto: SHUTTERSTOCK

Urmărește CSID.ro pe Google News
Multa carne rosie? Multe vesti negre
Multa carne rosie? Multe vesti negre
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”