Ce asane yoga te ajută să ai mai puține dureri și mai multă energie la menstruație

Instructorul de yoga din Bali, Desirée Halaseh vorbește despre cum trebuie să facem exercițiile fizice pentru atenuarea durerilor în timpul perioadei menstruale.
  • Publicat:
Ce asane yoga te ajută să ai mai puține dureri și mai multă energie la menstruație
Desiree Halaseh, foto arhivă

”În timpul menstrei poți practica asane de yoga ușoare care te vor ajuta să te odihnești, să încetinești pasul și să-ți reîncarci bateriile” își începe instructorul de yoga din Bali, Desirée Halaseh  discursul. Menstra, perioada sângerării, este cea mai senzitivă perioadă a ciclului feminin așa că activitățile ce necesită mare efort fizic sunt de evitat.

”Evită activități fizice intense precum drumeții, alergare, dans sau orice acțiune domestică de mare anvergură (covoarele și mobila vor fi tot acolo și peste șapte zile) în timpul menstrei” sfătuiește instructorul de yoga. În schimb identifică, deleagă și astfel acordă încredere celor din jur care știu și pot face munca în locul tău. ”Delegarea nu e un semn de slăbiciune, e doar leadership eficient” continuă Halaseh.

Ce asane din yoga sunt de la folos în perioada menstruală

Evită posturile de yoga dificile și inversiunile pentru a păstra energia în corp. ”Posturi în picioare și flow-uri de vinyasa. Nu. Nu le face în această perioadă. Mai ales dacă sângerarea este foarte abundentă. Căldura generată de aceste posturi afectează eliminarea eficientă a sângelui menstrual iar uterul e supus unui efort inutil și suplimentar în timpul menstruației. Asanele practicate în picioare accentuează tensionarea abdomenului inferior (și deci al uterului). Evită-le pe cât posibil” a explicat Desirée Halaseh.

Ce asane de yoga sunt de ajutor în timpul menstrei

Există câteva excepții pe care le poți practica folosind suport – yoga blocks:

”Utthita Trikonasana și Ardha Chandrasana reduc durerile lombare, sângerarea excesivă, crampele abdominale și balonarea” a mai explicat instructorul de yoga. De asemenea, Uttanasana, Adho Mukha Svanasana și Pasarita Padottanasana cu suport pentru cap – elimină durerile lombare și reduc tensiunea arterială ridicată.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Exerciții de pilates de încercat acasă
Exerciții de pilates de încercat acasă
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”