Câtă mișcare trebuie să faci să eviți spitalizarea

Pe lângă faptul că sportul ne ajută să ne menținem în formă, ne și ține departe de spitalizare. Iată câtă mișcare trebuie să faci să eviți spitalizarea.
  • Publicat:
Câtă mișcare trebuie să faci să eviți spitalizarea
Foto: shutterstock

Pe lângă faptul că sportul ne ajută să ne menținem în formă, ne și ține departe de spitalizare. Pentru persoanele trecute de 40 de ani, doar 20 de minute de sport pe zi te ajută să te menții în formă și să eviți spitalizarea pentru mulți ani.

Un studiu făcut pe un eșantion de 81,717 adulți din Marea Britanie arată că cei care fac sport cu regularitate au un risc redus de spitalizare. Creșterea activității fizice, inclusiv a exercițiilor de intensitate moderată, este un proces eficient în reducerea spitalizării pentru nouă dintre cele mai comune boli.

Printre acestea se numără anemia, din deficitul de fier, infecțiile tractului urinar, polipii de colon, bolile vezicii biliare, tromboembolism venos, boala diverticulară, diabetul, accidentul vascular ischemic și pneumonia.

Diabetul, infecțiile tractului urinar și bolile vezicii biliare sunt cel mai rar întâlnite în rândul persoanelor care fac sport zilnic. Studiul sugerează că exercițiile fizice nu mențin doar sănătatea inimii, ci ne ajută și să slăbim și să ne tonifiem.

20 de minute de sport zilnic fac minuni pentru sănătate

În timpul studiului s-a examinat legătura dintre nivelul de activitate fizică și riscul de spitalizare. Activitatea fizică a participanților a fost înregistrat în timp ce purtau un accelerometru pe încheietură timp de o săptămână în perioada 2013-2015 cu follow-up după șapte ani. În timpul acestei perioade, 48,560 participanți au fost spitalizați din diferite motive. Rezultatele arată că adulții de toate vârstele care fac cel puțin 20 de minute de sport zilnic au șanse mai mici să aibă nevoie de spitalizare.

Beneficiile sportului

Studii anterioare sugerează că activitatea fizică este cea mai bună „prescripție” și trebuie să fie prima opțiune de tratament pentru reducerea hipertensiunii sau a colesterolului. Cercetările arată că cel mai bun mod de a-ți menține greutatea pe termen lung este prin sport, nu prin consumul de mai puține alimente.

Chiar și exercițiile simple precum mersul pe jos ajută la arderea caloriilor, dar mai important, crește longevitatea și reduce riscul de deces prematur sau cauzat de bolile cardiovasculare.

Beneficiile psihologice ale sportului includ lupta împotriva depresiei și anxietății, creșterea rezistenței la stres și accelerează mintea.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân