Andreea, Runwithurdog, specialist în comunicare la Paris: ”Sarcina nu e o boală. Am continuat să alerg până în luna a 7-a!”

Despre cum arată o zi din viața ei, despre alergare, sport în pandemie în capitala Franței ne vorbește un influencer sportiv.
  • Publicat:
Andreea, Runwithurdog, specialist în comunicare la Paris: ”Sarcina nu e o boală. Am continuat să alerg până în luna a 7-a!”
Andreea, Runwithurdog, foto arhiva personală

În oceanul de fotografii de pe instagram, am dat de niște fotografii inspiraționale și cu totul speciale. O fată frumoasă și fit aleargă cu câinele ei, face diverse forme de sport încadrată de peisaje de vis alături de patrupezi și chiar de copil. Bucuria a fost cu atât mai mare să aflu că deși locuiește de 14 ani la Paris, Andreea, de la Runwithurdog, este româncă. Am stat de vorbă cu ea despre viața ei în Paris, perioada sarcinii și despre sport.

CSÎD: Andreea, cum se desfășoară o zi din viața ta?

Andreea, Runwithurdog: Dintotdeauna, nu dorm mult și mă trezesc devreme. Deșteptătorul meu sună la ora 6 chiar și în weekend. Îmi place să încep ziua cu o ședință de running cu câinele meu sau de doga. Dacă nu pot dimineața, alerg în pauza de prânz în perioada pandemiei când sunt destul de des în home office. Îmi alimentez rețele sociale, răspund la mesaje, public sau schimb impresii cu comunitatea mea. Pe la 7:30 se trezește fetița mea de 3 ani, așa că mă ocup de ea și o pregătesc pentru creșă. Merg la birou sau încep să lucrez de acasă.

CSÎD: Ai și pauze?

Andreea, Runwithurdog: În pauza de prânz, de obicei fac o ședință de sport. Fie alergatul dacă nu am avut timp pentru el dimineața, fie doga, fitness sau cel mai des sar coarda vreo 15-20 de minute. Sportul îmi permite să mă concentrez mai bine după amiaza. Pe la 18:00 îmi recuperez fetița de la creșă, ne jucăm, mâncăm, dus și o culc. După care mă întorc la muncă. Am un al doilea job în freelance unde creez strategia de social media pentru clienți care evoluează în domeniul animalelor de companie.

foto Runwithurdog
foto: Runwithurdog

CSÎD: Care este orarul de somn?

Andreea, Runwithurdog: Mă culc undeva pe la 12 noaptea sau ceva mai devreme dacă sunt obosită. Dar, în general, 6 ore de somn îmi sunt suficiente.

Andreea a continuat să facă mișcare și în perioada sarcinii

CSÎD: Cum a fost perioada sarcinii pentru tine? Ce tip de mișcare ai făcut?

Andreea, Runwithurdog: Nu îmi închipui viața fără sport. Sarcina nu a făcut excepție pentru mine. Am continuat să alerg până în luna a 7-a. Am înotat mult, am făcut doga si fitness până la sfârșitul sarcinii. Cred că atâta vreme cât sănătatea ne-o permite și doctorul este de acord, putem face tot ce ne face bine chiar și atunci când așteptăm un copil. Sarcina nu este o boală. Am încetat doar exercițiile de plyometrie, pentru că nu îmi erau recomandate și mai ales, articulațiile fiind mult mai flexibile, riscam să mă accidentez.

foto Runwithurdog
foto: Runwithurdog

Cum își întrețin forma fizică parisienii

CSÎD: Cum se întrețin oamenii în formă la Paris în pandemie?

Andreea, Runwithurdog: Cum sălile de sport au tot fost închise, facem cum putem sport acasă. Alergatul și mersul pe bicicletă s-au dezvoltat și mai mult în ultimul an aici. Instructorii de fitness fac live-uri pe Facebook, Instagram sau Youtube, unii zilnic pe perioade foarte lungi. Există nenumărate videouri și aplicații de sport, deci nu ne plictisim. Dar să transpir cu alți oameni la sala de sport îmi lipsește și cred că nu sunt singura.

Puteți urmări activitatea Andreei și a prietenilor ei necuvântători aici: https://www.instagram.com/runwithurdog/

 

foto runwithurdog
foto: runwithurdog
Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân