10 exerciţii yoga pentru durerile menstruale

Iata cateva pozitii din yoga care te ajuta sa scapi de durerile menstruale!
  • Publicat:
10 exerciţii yoga pentru durerile menstruale

Indispozitie si disconfort iti suna cunoscut? Vorbim, evident, despre una din acele zile ale lunii, cand te incearca chinurile menstruale. Da, stim… gandul ca va trebui sa strangi din dinti pentru a face fata cu brio indatoririlor zilnice iti da fiori.

Dar iata cateva pozitii  din Yoga care te vor ajuta sa te simti mai bine.

1. Pozitia tip prora

Intinde-te cu fata in jos, cu bratele pe langa corp. Apoi, indoaie genunchii pana la nivelul feselor si prinde fiecare glezna cu mana, palmele fiind intoarse spre interior, si inspiri in timp ce te balansezi. Incearca sa pastrezi pozitia timp de 7 respiratii profunde. Repeta exercitiul de inca 2, 3 ori.

2. Pozitia tip stand incrucisat

Intinde-ti picioarele. Pune-ti piciorul drept peste cel stang in asa fel incat talpa piciorului drept sa ajunga in dreptul genunchiului piciorului stang. Calcaiul stang va sta langa coapsa dreapta, iar mana dreapta pe podea in dreptul coapsei drepte. Inspira, si cu mana stanga impresoara genunchiul drept. Ramai asa timp de 10, 15 respiratii adanci. Revino la pozitia initiala, dupa care repeta exercitiul si in celalalt sens (piciorul stang peste cel drept).

3. Pozitia tip vant

Aseaza-te cu fata in sus, ridica-ti genunchii la piept, intinde bratele si apoi cuprinde-ti genunchii, impreunand degetele de la maini. Mentine presiunea asupra spatelui, in timp ce respiri incet si profund de 20 de ori.

4. Pozitia tip pisica

Incepe exercitiul in pozitia urmatoare – pune-ti toate cele 4 membre pe podea, astfel incat genunchii sa ajunga in dreptul soldurilor si bratele in dreptul umerilor. Inspira impingand barbia spre piept, in timp ce iti incovoiezi spatele ca o pisica. Apoi expira, indreptand barbia in fata si arcuind din nou spatele. Repeta exercitiul de 10 ori.

5. Pozitia tip triunghi

Asaza-te cu fata in sus, lipeste-ti picioarele unul de celalalt si, pe masura ce le ridici, pastreaza talpile lipite formand astfel un triunghi. Inspira incercand sa aduci calcaiele cat mai aproape de zona inghinala. Ideal este ca genunchii sa stea lipiti de podea, iar talpile sa ajunga cat mai aproape de zona pelviana. Plaseaza-ti palmele pe partea interioara a coapsei pentru realizarea corecta a pozitiei. Ramai in aceasta pozitie timp de 5, 7 respiratii profunde. Repeta exercitiul de 3 ori.

6. Pozitia tip pod

Aseaza-te cu fata in sus, indoaie genunchii si ridica-ti spatele si abdomenul pastrand mainile lipite de corp. Dupa ce te ridici, adu-ti bratele dedesubtul spatelui, formand o linie dinspre umeri spre genunchi. Mentine gatul relaxat, bratele indreptate unul spre celalalt cu palmele impreunate. Ramai asa timp de 5 respiratii profunde. In momentul in care revii, desfaci palmele incet si cobori pozitia corpului in trepte, cate o vertebra pe rand (cervicala, toracala, lombara sacrala si coxala). Repeta exercitiul de 10, 15 ori.

7. Pozitia tip trasnet

Stai in genunchi, cu spatele cat mai drept, cu palmele asezate pe genunchi si cu umerii adusi cat mai in spate (precum in imagine), pastrand coloana cat mai dreapta. Ramai in aceasta pozitie, in timp ce respiri incet si profund, de 20 de ori.

8. Pozitia tip crocodil

Intoarce-te cu fata spre podea si lipeste-ti fruntea de bratele impreunate. Ridica-ti abdomenul pastrand muschii fesieri relaxati, insa fara sa modifici pozitia picioarelor (trebuie sa ramana lipite de podea), apoi revii in pozitia initiala. Incearca sa rezisti cu abdomenul ridicat timp de 2 secunde. Daca ai probleme cu spatele, pune un prosop rotit sau o pernuta dedesubtul gleznelor. Repeta exercitiul de cateva ori.

9. Pozitia tip cobra

Stai relaxata, cu bratele aduse in fata, sprijinite pe coate si cu palmele lipite de podea si incearca sa-ti mentii capul cat mai drept. Inspira si simultan ridica-ti barbia si piciorul stang, pana cand acesta ajunge la aproximativ 12 cm de podea. Expira in timp ce cobori barbia si piciorul in pozitia initiala. Exercitiul se executa de 5 ori pe o singura parte si se reia si cu celalalt picior.

10. Pozitia tip papusa cu sfori

Stai in picioare, cu membrele inferioare apropiate, apoi apleaca-te cu bratele in jos. Cu palma dreapta sustine cotul stang si invers. De asemenea, capul va fi aplecat, sprijinit de bratele incrucisate. Incepe acest exercitiu dupa ce te asiguri ca te gasesti in pozitia corecta. Primul pas: balansul dintr-o parte in alta, mentinand picioarele cat mai drepte.

Ramai in aceasta pozitie timp de 10 respiratii profunde. Ideal este sa revii in pozitia initiala, desfacand bratele si ridicandu-ti partea superioara a corpului cat mai incet.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân