Supă cremă de mazăre cu busuioc – proaspătă, dietetică, de post

26.03.2021 | Redactia CSID
Supă cremă de mazăre cu busuioc – proaspătă, dietetică, de post
Sursa foto: Shutterstock

E fină, are un gust proaspăt și e foarte ușor de preparat această supă cremă de mazăre cu busuioc. În plus, e de post, e bogată în proteine și fibre, așa că nu ai motive să o eviți!

Poți să o faci cu mazăre congelată. Busuiocul îi dă o aromă aparte. Este o supă „primăvăratică”, viu colorată, pe care ți-e mai mare dragul să o mănânci. Și totul durează mai puțin de 30 de minute.

Vezi mai jos rețeta de supă cremă de mazăre cu busuioc!

Supă cremă de mazăre cu busuioc: ingrediente, preparare

Ingrediente pentru 4 porții:

  • 800 de grame de mazăre
  • 1 lingură de ulei de floarea-soarelui
  • 1 ceapă albă
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 linguriță de cimbru
  • 1 linguriță de organo
  • 480 mililitri supă stock de legume sau apă
  • 400 mililitri de lapte de cocos
  • câteva frunze de busuioc
  • sare și piper, după gust

O altă variantă de supă cremă perfectă pentru perioada postului este cea făcută din ciuperci.

Poți vedea aici rețeta super simplă pentru supă cremă de ciuperci cremoasă și hrănitoare!

Mod de preparare:

Pune uleiul la încălzit într-o oală, adaugă ceapa tocată mărunt, usturoiul cubulețe, cimbrul și oregano și sotează până se înmoaie ceapa.

Adaugă mazărea congelată și amestecă bine.

Toarnă supa stock de legume (sau apa) și laptele de cocos și adu la fierbere. Lasă pe foc aproximativ 15-20 de minute.

Pune supa într-un blender și mixează până obții o compoziție cremoasă.

Adaugă sare și piper, după gust, 2-3 frunze de busuioc proaspăt și, opțional, crutoane de pâine aromate. Poftă bună!

Această supă delicioasă poate fi păstrată la frigider pentru 4 zile. O poți pune și la congelator – rezistă până la 3 luni!

Mai jos poți vedea rețeta de supă cremă de mazăre cu mentă, o altă delicatesă de încercat!