Bucătarii italieni explică: Așa trebuie să gătești pastele, și nu altfel!

Află cum trebuie să prepari pastele corect, exact așa cum o fac mari bucătari italieni. Care sunt secretele lor?
  • Publicat:
  • Actualizat:
Bucătarii italieni explică: Așa trebuie să gătești pastele, și nu altfel!
Envato

Dintre toate rețetele lumii, să fierbi paste (uneori să le și pregătești) pare cel mai simplu lucru cu putință. Doar că adevărul este cu totul altul, mai ales dacă întrebi bucătarii italieni.

Așadar, dacă fierbi apa, treaba este aproape gata. Însă, temperatura și timing-ul pot face diferențe uriașe în produsul final din farfurie. Diferențele pe care cunoscătorii le simt (le gustă) imediat.

Tehnica de gătit și momentul exact când trebuie să adaugi pastele în apă contează foarte mult în prepararea pastelor. Un rol la fel de important este cel al cunoașterii pastelor de calitate și al preparării acelor sos-uri autentice.

Ești genul de persoană care pune pastele în apă imediat cum a dat drumul la foc? Iar timp de 10 minute până trebuie să le verifici, te ocupi cu alte treburi casnice? Sau poate adaugi pastele imediat cum apa ajunge la punctul de fierbere?

Procesul de bază

Nu uita să adaugi sare

Înainte să adaugi pastele în apă, trebuie să pui sare. Lina Nicolai, chef în Napoli, explică: sarea nu numai oferă extra aromă pastelor, ci și apei pe care ulterior o folosești pentru prepararea sosului.

Vei simți imediat diferența dacă nu pui sare în apă. Chiar și atunci când prepari corect sosul, pastele tot vor avea un gust fad dacă nu au fiert în apă clocotită cu sare.

Adaugă sare imediat cum apa începe să fiarbă ca să se dizolve rapid. Și așteaptă până ce sarea se dizolvă complet înainte să adaugi pastele.

Mai mult, apa cu sare are un punct de fierbere mai mare decât cea nesărată, ceea ce înseamnă că pastele se vor fierbe la o temperatură puțin mai ridicată, ceea ce înseamnă și o consistență mai bună a pastelor.

 

Momentul când trebuie să adaugi pastele

Dacă vrei să gătești pastele exact ca un bucătar italian, pune la fiert apa deja caldă de la robinet. Astfel, apa va ajunge la punctul de fierbere mai repede, ceea ce este și mai eficient, fără să afecteze rezultatul final.

Bineînțeles, informează-te înainte cât de sănătoasă este apa de la robinet, dacă este bună de băut.

Apoi, nu te grăbi cu pastele. Așteaptă ca apa să ajungă la punctul de fierbere și apoi adaugă-le. Dacă introduci pastele mai devreme de punctul de fierbere, este posibil ca pastele să absoarbă mai multă apă decât este necesar, ceea ce înseamnă o consistență moale a texturii. Și nu vrei ca atunci când mănânci paste să simți că mesteci gumă.

Aștepți ca apa să fiarbă bine, apoi adaugi pastele, indiferent cât de mult durează până apa începe să fiarbă.

Așadar, umpli oala cu apă caldă, aștepți să ajungă la punctul de fierbere, adaugi sare, aștepți să se dizolve, apoi adaugi pastele.

Nu uita să păstrezi apă pentru prepararea sosului.

Odată ce ai finalizat acest proces, există tot felul de moduri prin care te poți juca: există o varietate de rețete de pastele, în funcție de gustul și preferințele tale.

Secretele bucătarilor italieni

  • O oală poate face o mare diferență: o oală de 8 litri, din oțel sau alt material despre care știi că este sigur, poate fi alegerea perfectă, și o strecurătoare pe măsură.
  • Fierbe pastele al dente: nu uita că procesul de fierbere al pastelor continuă și după ce le scoți din apă, și adaugi sosul peste ele sau le pui la cuptor. Respectă recomandarea de fierbere de pe fiecare pungă cu paste.
  • Ulei de măsline peste paste: unii bucătari italieni toarnă un strop de ulei de măsline pese paste, după ce le scot din apă, alții toarnă câteva picături de ulei de măsline chiar în apă.

Citește și: Cum să mănânci paste și să slăbești

Citește și: Rețeta de paste cu vodcă și sos iute a modelului Gigi Hadid

Citește și: Paste carbonara cu cârnați și broccoli, o rețetă reinterpretată

Sursă: huffpost.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: