Cum să mănânci paste și să slăbești

Un aspect de care să ții cont atunci când consumi paste este să le înlocuiești cu cele integrale. Află cum ar trebui să le consumi.
  • Publicat:
Cum să mănânci paste și să slăbești
Foto: shutterstock

Venim cu vești bune! Poți consuma paste în dietă fără să te mai gândești la kilogramele în plus, iar asta pentru că experții ne garantează că pastele pot fi carbohidrați ideali într-o dietă echilibrată, chiar dacă de-a lungul anilor acestea au avut o reputație proastă.

Studiile arată că persoanele care își doresc să slăbească pot include pastele în dietă, dar pentru asta trebuie să fie foarte atente la porția pe care o consumă. O porție de paste (145g) conține 7.7g de proteine, un macronutrient care ajută în procesul de slăbire și menține sațietatea pe termen lung.

Un alt aspect de care să ții cont atunci când consumi paste este să le înlocuiești cu cele integrale, deoarece ele conțin mai multe fibre, esențiale pentru sănătatea tractului gastrointestinal. Din nou, acestea te ajută să menții sațietatea pe termen lung.

Într-o dietă sănătoasă și echilibrată carbohidrații joacă un rol esențial. Studiile arată că în urma consumului de carbohidrați precum pastele, efectele asupra greutății ar putea fi complet neașteptate. În plus, cantitatea este cheia.

Dacă alegi să consumi multe legume, ulei de măsline și pește gras, apoi să consumi o porție de paste tradiționale, cu siguranță nu te vei confrunta cu kilograme în plus sau alte consecințe precum obezitatea.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân