Cum să faci acasă sos de caramel sărat. Ai nevoie de 4 ingrediente!

  • Publicat:
Cum să faci acasă sos de caramel sărat. Ai nevoie de 4 ingrediente!
Sursa foto: Shutterstock

Dacă vrei să eviți pe cât posibil produsele din comerț pline de aditivi, încearcă această rețetă foarte simplă de sos de caramel sărat. Îl poți adăuga în cafea, prăjituri, plăcinte sau peste înghețată. Ai nevoie doar de 4 ingrediente ca să-l faci acasă. Vezi mai jos rețeta!

Rețetă de sos de caramel sărat: ingrediente, preparare

Ingrediente:

  • 200 grame zahăr tos
  • 90 grame unt sărat moale
  • 120 ml smântână pentru frișcă/ gătit (30% grăsime) la temperatura camerei
  • 1 linguriță de sare

Mod de preparare:

Pune zahărul într-o crăticioară cu fundul gros, pe foc mediu. Amestecă în mod constant cu o lingură de lemn sau spatulă de silicon până se dizolvă complet zahărul și capătă o culoare arămie.

Adaugă untul și lasă pe foc până se topește și se combină cu zahărul caramelizat. Ai grijă să amesteci constant, ca să nu se lipească conținutul de fundul cratiței.

Adaugă smântâna de frișcă și lasă pe foc aproximativ 1 minut, fără să amesteci. Când dă în fiert, dă cratița deoparte, adaugă lingurița de sare și amestecă bine.

Lasă sosul să se răcească puțin înainte să îl pui într-un borcan. El se va mai întări în acest timp, nu trebuie să te îngrijorezi dacă pare prea lichid.

Borcanul cu sos de caramel sărat poate fi ținut la frigider până la 1 lună. Ține cont însă că el se va întări în frigider, așa că trebuie să îl încălzești la cuptor înainte să îl folosești în diverse rețete, până ajunge la consistența dorită.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân