Pastila de dietă: de ce e bine să pui unt în cafea, în dieta ketogenică

Dieta ketogenică este adoptată pe scară largă de multe persoane.
  • Publicat:

Dieta ketogenică presupune în primul rând consumul de grăsimi sănătoase care reprezintă 70 la sută din totalul zilnic de calorii. 20 la sută sunt proteinele și restul de 10 la sută sunt carbohidrații. Toate acestea trebuie să provină din alimente sănătoase, fiind excluse zahărul, alcoolul, fructele și alte alimente concentrate în carbohidrați și grăsimi nesănătoase precum cele trans, hidrogenate.

Așadar, liber la pește gras, carne de vită de calitate, legume și frunze verzi, carne slabă de la animale crescute cât mai natural.

Dintre ingredientele unei diete ketogenice sănătoase, face parte și untul, aliment extrem de valoros dacă provine de la animale crescute preponderent cu iarbă.

Este vorba despre unt, un aliment accesibil pe care biohackerul Dave Asprey îl recomandă pentru a fi adăugat în cafea.

Dave Asprey este o prezență extrem de vocală în mediul on line, un biohacker, denumire referitoare la toți cei încearcă să găsească soluții pentru a ajuta organismul uman săă-și păstreze funcțiile optime până la vârste înaintate. Se declară un antreprenor de succes din Silicon Valley care, de-a lungul timpului, s-a confruntat cu probleme de greutate și de sănătate din cauza stresului și sedentarismului.

Dave Asprey a încercat o mulțime de diete de-a lungul timpului, printre care și cea raw vegană, diete care nu l-au ajutat să slăbească. Astfel, dispunând de fonduri, Dave Asprey a căutat răspunsuri, a stat de vorbă cu medici și și-a făcut și un laborator de cercetare.

Așa și-a conceput propria dietă, numită dieta Bulletproof, bazată mult pe conceptele din dieta ketogenică.

Una dintre vedetele dietei Bulletproof este untul, care poate fi adăugat cu succes și în cafea. Dave Asprey recomandă untul nesărat, de la animale crescute natural. Adăugat în ceai sau cafea, untul oferă o mulțime de beneficii: este sățios, conține doar grăsimi, alături de calciu și vitaminele A, D și E.

Cafeaua cu unt (de preferat trebuie amestecat untul cu cafeaua într-un blender) oferă un start energetic mult mai bun decât cafeaua cu zahăr și poate fi oricând o masă sățioasă în dieta ketogenică sau în programele de fasting.

Mai mult, studiile au arătat că untul, consumat într-un program echilibrat de mese, poate reduce riscul de cancer, ajută funcționarea ochilor și contribuie la sănătatea pielii.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult