Rețetă de salată sățioasă cu puține calorii – cum să mănânci sănătos și gustos

16.07.2021 | Paula Rotaru
Rețetă de salată sățioasă cu puține calorii – cum să mănânci sănătos și gustos

Dacă ești la dietă și nu știi ce să mănânci gustos, dar cu puține calorii, încearcă această rețetă de salată sățioasă.

Este bogată în acizi grași Omega 3, fibre, proteine de calitate, multe minerale și vitamine importante pentru buna funcționare a întregului organism. În plus, este o opțiune perfectă pentru o cină lejeră de vară, care nu pică greu la stomac și nici „nu se prinde” de coapse și abdomen. O poți servi și la prânz sau chiar dimineața, pentru că îți ține de foame mult timp, fără să îți sărăcească „bugetul” mic de calorii pe care trebuie să îl respecți la dietă.

Această salată sățioasă nu are mai mult de 300 de calorii, dar substanțele nutritive din ea îți vor ține de foame cel puțin 5-6 ore.

Partea și mai bună este că se prepară foarte rapid, nu trebuie să folosești focul sau cuptorul (o mare bilă albă, pentru că temperaturile sunt caniculare și timpul petrecut în bucătărie este o corvoadă) și ingredientele nu sunt deloc „exotice” și nici scumpe.

Vezi mai jos rețeta de salată sățioasă care te ajută să ții foamea la distanță!

Cum să faci o salată sățioasă, gustoasă și sănătoasă

Pentru această salată ai nevoie de:

  • 50 grame cușcuș fiert
  • 10 boabe de năut fiert din conservă
  • 70 de grame de ton în conservă în suc propriu
  • 4-5 boabe de mazăre fiartă din conservă
  • o jumătate de morcov fiert sau proaspăt tăiat cuburi, rondele sau bețișoare
  • o jumătate de castravete tăiat rondele
  • 2-3 frunze de salată verde
  • 1 ridiche tăiată rondele
  • sucul de la o jumătate de lămâie
  • câteva frunze de pătrunjel proaspăt
  • un praf de sare

Tot ce trebuie să faci este să amesteci ingredientele și să savurezi această salată proaspătă, sățioasă, delicioasă.

Poți adăuga felii de roșii, ardei gras, câteva măsline kalamata sau orice altceva îți place. Și nu trebuie să îți faci griji în privința caloriilor, pentru că legumele de sezon sunt perfecte la dietă. Chiar și un ou fiert e bine-venit într-o salată lejeră de vară!

Tonul, năutul, mazărea și cușcușul sunt surse importante de grăsimi, carbohidrați și proteine, triada care conferă sațietate pe termen lung.

Iar legumele sunt „piesa de rezistență”, fiind bogate în apă, fibre, vitamine și minerale atât de necesare pentru reglarea tranzitului intestinal și menținerea energiei.

Mai jos poți vedea 7 rețete de salate pentru fiecare zi a săptămânii. De încercat!