Gata în 30 de minute – rețetă de ciulama de ciuperci de post, cu morcov ras și mărar. Fără smântână, unt sau lapte!

  • Publicat:
Gata în 30 de minute - rețetă de ciulama de ciuperci de post, cu morcov ras și mărar. Fără smântână, unt sau lapte!
Foto: Shutterstock

Ce mâncăm azi – ciulama de ciuperci de post, „colorată” cu morcov ras și înmiresmată cu mult mărar. Nu trebuie să folosești neapărat unt, lapte sau smântână pentru a obține o ciulama delicioasă. O poți prepara cu ingrediente de post bine alese care îi dau un gust senzațional. Vezi mai jos rețeta simplă care se prepară în doar 30 de minute!

Ciulama de ciuperci de post: ingrediente

Pentru această rețetă ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 kilogram de ciuperci champignon albe sau brune, curățate de coajă și tăiate felii
  • 2 morcovi dați pe răzătoare
  • 2 cepe mici tocate mărunt
  • 4 căței de usturoi dat prin presă
  • 1 legătură generoasă de mărar proaspăt tocat
  • sare, piper, după gust
  • 1 lingură de făină
  • 1 lingură de ulei

Rețetă ciulama de post cu ciuperci și mărar

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să călești într-o tigaie adâncă (în care ai pus 1 lingură de ulei) ceapa tocată și morcovul ras.

Lasă pe foc 2 minute, apoi toarnă peste legumele călite o ceșcuță mică de apă. Lasă pe foc până scade lichidul (maxim 5 minute).

Adaugă acum ciupercile feliate și un praf de sare și acoperă tigaia cu capac. Ciupercile vor lăsa multă apă, așa că nu trebuie să-ți faci griji că se vor arde și nu trebuie să adaugi lichid suplimentar.

Ciupercile se lasă la înăbușit pe foc mic, sub capac, aproximativ 15-20 de minute.

Într-o cană sau castron mic, pune lingura de făină și 100 ml de apă caldă. Amestecă bine cu furculița ca să nu aibă cocoloașe, apoi toarnă acest amestec peste ciupercile înăbușite.

Adaugă usturoiul dat prin presă și potrivește de sare și piper. Amestecă ușor și mai lasă pe foc aproximativ 5 minute.

La final, presară peste mâncarea de ciuperci mărarul proaspăt tocat mărunt și lasă sub capac 5 minute ca să se întrepătrundă bine aromele.

Asta e tot – vei obține o ciulama de ciuperci de post delicioasă, aurie și ușor dulceagă, datorită morcovilor din compoziție.

Ca garnitură, poți opta pentru mămăliguță sau piure de conopidă bun pentru slăbit, care conține de 4 ori mai puțini carbohidrați față de piureul de cartofi.

Poftă bună!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân