Răcitură de pui cu usturoi din belșug și puține calorii. Rețeta cu care nu dai greș!

13.12.2020 | Paula Rotaru
Răcitură de pui cu usturoi din belșug și puține calorii. Rețeta cu care nu dai greș!

Răcitură de pui slab calorică, pentru sărbători care „să nu vă lase cadou” câteva kilograme în plus – asta vă propunem astăzi! Dacă vreți ca silueta să nu aibă de suferit de pe urma meselor îmbelșugate de Crăciun, reinterpretaţi reţetele clasice.

Transformați tradiţionala răcitură sau piftie de porc într-un preparat cu mai puţine calorii, dar la fel de delicios – răcitură de pui.

Iată care sunt ingredientele de care aveți nevoie și modul de preparare!

Răcitură de pui – ingrediente și mod de preparare

Ingrediente răcitură de pui pentru 6-8 porții:

  • un pui întreg
  • 4 morcovi
  • 2 cepe
  • 200 de grame de mazăre prefiartă
  • 5 foi de gelatină
  • o legătură de pătrunjel
  • 10 ouă de prepeliţă
  • o rădăcină de hrean
  • 5 linguri de smântână grasă
  • 6-8 linguriţe de icre negre sau roşii
  • 5-6 căţei de usturoi
  • 2-3 castraveţi muraţi
  • sare, piper – după gust

Mod de preparare răcitură de pui:

1. Fierbem puiul întreg împreună cu ceapa, morcovii, pătrunjelul (se condimentează cu sare şi piper, după gust).

2. Se lasă să fiarbă la foc încet, astfel încât zeama să rămână clară.

3. După aproximativ o oră, când legumele sunt fierte, le scoatem din supă şi lăsăm carnea în continuare la fiert. Când e aproape gata şi carnea, radem usturoiul şi îl adăugăm în supă, pentru o aromă intensă.

4. După ce trec 2 ore, scoatem şi carnea, apoi strecurăm zeama printr-un tifon, ca să rămână transparentă.

5. Amestecăm 5 pliculețe de gelatină în 500 ml de apă rece. Un pliculeț de gelatină este suficient pentru 0,5 litri de lichid, deci cele 5 plicuri sunt de ajuns pentru o oală de supă de 2,5 litri. După 10 minute, turnăm amestecul cu gelatină peste supă și o încorporăm cu un tel.

6. Turnăm supa în vasele de prezentare sau pentru servit şi le lăsăm la frigider peste noapte.

7. Alegem din carnea de pui porţiunile cele mai gustoase, printre care şi bucăţile de pe spatele puiului, denumite „sot-l’y-laisse”.

8. Fierbem ouăle de prepeliţă 5 minute.

9. Amestecăm smântâna cu hreanul ras.

10. Decorăm răcitura de pui cu bucăţi de carne, icre, ouă de prepeliţă, morcov tăiat felii, boabe de mazăre prefiartă, castraveţi muraţi şi smântână amestecată cu hrean.

Fiecare poate decora răcitura de pui după propriul plac, gust şi imaginaţie. Este şi un bun prilej de a împărţi bucuria gătitului cu copiii!