Pate de ciuperci cu nuci – o rețetă simplă și rapidă, gata în 30 de minute

  • Publicat:
  • Actualizat:
Pate de ciuperci cu nuci - o rețetă simplă și rapidă, gata în 30 de minute
Sursa foto: Shutterstock

Dacă te-ai săturat de conservele pline de sare, aditivi și vagi urme de legume sau carne din comerț, încearcă acasă această rețetă simplă de pate de ciuperci cu nuci.

Este un preparat delicios, sățios și foarte ușor de gătit, care nu necesită cine știe ce îndemânare. În doar 30 de minute te poți bucura de această pastă aromată și plină de gust, pe care cu siguranță nu o vei regăsi vreodată pe rafturile din supermarket.

Vezi mai jos ingredientele și modul de preparare pentru acest delicios pate de ciuperci cu nuci.

Pate de ciuperci cu nuci: ingrediente, mod de preparare

Ingrediente:

  • 500 grame ciuperci (champignon, hribi, gălbiori, pleurotus, ce sortiment îți place – ai grijă la soiurile de ciuperci otrăvitoare!)
  • 120 grame nuci (poți înlocui cu alune de pădure, caju, nuci de brazilia, nuci pecan, alune, semințe de pin sau, de ce nu, miez de castane)
  • 1 ceapă albă
  • 50 grame ulei (dacă ții pot) sau unt
  • 2 căței de usturoi
  • câteva fire de pătrunjel proaspăt
  • cimbru, sare, piper (după gust)
  • 2 linguri de ulei de măsline extravirgin

Mod de preparare:

Pasul 1: Curăță bine ciupercile, spală-le de mai multe ori în apă rece și taie-le în felii subțiri. Toacă ceapa și pătrunjelul mărunt. Pune nucile într-o tavă acoperită cu hârtie pergament și lasă-le la cuptor 10 minute, la 180 de grade

Pasul 2: Într-o tigaie adâncă, sotează ceapa tocată în ulei sau untul topit, timp de 2-3 minute. Adaugă ciupercile feliate, usturoiul zdrobit, pătrunjelul tocat, cimbrul, sare și piper. Amestecă bine și lasă pe foc mediu până se evaporă de tot lichidul lăsat de ciuperci (15-20 de minute).

Pasul 3: Pune nucile în blender cu cele 2 linguri de ulei de măsline și mixează câteva secunde până obții o pastă groasă. Adaugă în blender ciupercile gătite și mixează din nou câteva secunde, până obții textura dorită.

Pasul 4: Pune pateul de ciuperci în borcănașe mici sterilizate și acoperă cu capace. Servește pe felii de pâine integrală, crackerși sau ardei gras. Poftă bună!

Mai jos, o altă variantă a rețetei de pate de ciuperci cu nuci, sos de soia și fulgi de drojdie.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân