Masă de prânz rapidă și dietetică: somon la grătar cu varză de Bruxelles la tigaie

  • Publicat:
Masă de prânz rapidă și dietetică: somon la grătar cu varză de Bruxelles la tigaie
Foto: Shutterstock

Ești la dietă și nu știi ce să mănânci la prânz ca să-ți țină de foame până ajungi acasă, seara? Îți propunem o rețetă rapidă de somon la grătar cu varză de Bruxelles trasă la tigaie. Este un preparat sățios care îți asigură nutrienți de cea mai bună calitate.

Acizii grași Omega 3 din pește sunt esențiali pentru creier, iar vitaminele, mineralele, proteinele și carbohidrații buni din varza de Bruxelles îți asigură energie și țin în frâu pofta de a ciuguli gustări nesănătoase.

Pune pe lista de cumpărături următoarele ingrediente și prepară de cu seară această masă pentru a o avea a doua zi la pachet la birou.

Rețetă somon la grătar cu varză de Bruxelles

Ingrediente:

  • 150 grame somon
  • 150 grame varză de Bruxelles
  • 20 grame unt
  • 1 lingură sos de soia
  • 1 lingură parmezan
  • 1 lămâie
  • sare, piper, după gust

Mod de preparare:

Taie verzele pe jumătate și înlătură cotoarele și frunzele galbene, uscate. Spală-le bine sub jet de apă rece.

Într-o tigaie adâncă, pune cubulețul de unt să se topească. Adaugă jumătățile de varză, lasă pe foc iute 2-3 minute. Adaugă o ceșcuță mică de apă și 1 lingură de sos de soia, acoperă cu capac și mai lasă pe foc mediu aproximativ 5 minute, amestecând periodic.

Oprește focul și toarnă pe deasupra verzei sotate o lingură de parmezan ras. Sau adaugă direct în farfurie, după preferințe.

Într-un grill antiaderent încins, pune bucata de somon, cu pielița în jos, la foc mediu, cu capac. Lasă aproximativ 3 minute, apoi întoarce peștele pe cealaltă parte – încă 3 minute. Părțile laterale ale peștelui se lasă și ele la fript aproximativ 1 minut fiecare.

Se scoate peștele pe o farfurie, se adaugă varza de Bruxelles, se asezonează cu sare, piper și suc de lămâie. Poftă bună!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân