Piept afumat de raţă cu ceai negru şi ananas prăjit

Această reţetă franţuzească, uşor de preparat, îmbină aroma orientală a ceaiului negru cu savoarea dulce-acrişoară a ananasului, ce completează rafinat gustul pieptului de raţă, pentru o cină deosebită în doi.
19.02.2014
Piept afumat de raţă cu ceai negru şi ananas prăjit

Această reţetă franţuzească, uşor de preparat, îmbină aroma orientală a ceaiului negru cu savoarea dulce-acrişoară a ananasului, ce completează rafinat gustul pieptului de raţă, pentru o cină deosebită în doi.

Număr de porţii: 4

Timp de preparare: 15 minute

Timp de coacere: 30 minute

Ingrediente

2 piepţi de raţă
un ananas
o ceaşcă de ceai negru, tare
o ceaşcă de zahăr brun
o ceaşcă de orez
3 bucăţi de unt, cât o nucă
2 două linguri de sos de soia

Mod de preparare:

Curăţaţi şi tăiaţi ananasul în felii subţiri. Rumeniţi în unt topit feliile de ananas, pe ambele părţi. Curăţaţi piepţii de raţă de piele, aşezaţi-i pe o farfurie întinsă şi turnaţi deasupra sosul de soia. Puneţi într-o tigaie sub presiune ceaiul negru, orezul şi zahărul brun şi amestecaţi uşor, lăsând ingredientele să se înăbuşe.

Adăugaţi piepţii de raţă în tigaie, peste celelalte ingrediente, acoperiţi şi lăsaţi să fiarbă zece minute la foc rapid, apoi la foc mai puţin intens, timp de 20 de minute. Scoateţi piepţii de raţă din tigaie, apoi lăsaţi-i să se răcească şi tăiaţi-i în fâşii subţiri. Puneţi în fiecare farfurie feliile de ananas tăiate în două şi aranjaţi deasupra feliile de carne.

Sursa: Mediafax

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Friptură asiatică cu broccoli
Friptură asiatică cu broccoli
Cel mai nou articol Video:
Dr. Rareș Nechifor: cum se tratează un fibrom uterin prin embolizare
Recomandări: