Rețeta lui Gordon Ramsay de butter chicken, gata în 15 minute. E savuroasă!

Celebrul chef ne încântă vizual cu o rețetă savuroasă de butter chicken pe care o poți încerca și tu acasă. Iată ce ingrediente sunt necesare.
  • Publicat:
Rețeta lui Gordon Ramsay de butter chicken, gata în 15 minute. E savuroasă!
Rețeta lui Gordon Ramsay de butter chicken, gata în 15 minute. E savuroasă!

Probabil nu te surprinde să-l vezi pe Gordon Ramsay că pregătește un preparat spectaculos în doar câteva minute. Celebrul chef ne încântă vizual cu o rețetă savuroasă de butter chicken pe care o poți încerca și tu acasă.

Rețeta conține ingrediente sănătoase, precum turmeric și cuișoare, dar și ceapă, usturoi și ghimbir, ingrediente care sigur se regăsesc în bucătăria ta. Din fericire, în privința timpului, nici nu trebuie să-ți faci probleme, pentru că rețeta lui Gordon Ramsay de butter chicken este gata în doar 15 minute.

Înainte de a te apuca să pregătești carnea de pui ar trebui să începi cu orezul basmati. Mai apoi, taie untul în opt felii subțiri. Pentru a marina carnea de pui, adaugă bucățile de piept de pui dezosat într-un bol mare în care să adaugi sare kosher, turmeric, cumin, coriandru, garam masala, piper negru și peper cayenne. Apoi, adaugă un iaurt simplu pentru a frăgezi carnea de pui și amesecă. Lasă carnea la marinat timp de câteva minute, iar dacă vrei un gust mai intens poți lăsa carnea la marinat peste noapte.

Între timp, pune o tigaie la încins la foc mediu și pregătește sosul. Adaugă două linguri de ulei de semințe de struguri, o ceapă roșie feliată, cardamon, cuișoare, ghimbir, usturoi și fulgi de chilli. Dacă ți se pare că sosul a ieșit prea picant adaugă mai mult unt. Oricum, următorul pas este de a integra untul în rețetă, astfel încât ceapa să fie hidratată și caramelizată.

Mai apoi, gătește separat carnea de pui, iar în tot acest timp amestecă piureul de roșii cu smântâna pentru un sos curry și mixul din tigaie până obții o culoare oranj-maronie divină.

Foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: