Maioneză de post din avocado – rețetă rapidă, gata în 5 minute!

16.03.2021 | Redactia CSID
Maioneză de post din avocado – rețetă rapidă, gata în 5 minute!

Ai încercat vreodată maioneza de post din avocado? Dacă nu, acum e momentul, mai ales că suntem în Postul Paștelui!

Cremoasă, gustoasă, proaspătă – așa poate fi descris gustul acestei delicioase maioneze de post ușor de preparat. Chiar și cei mai nepricepuți pot face această maioneză de post din avocado!

Poate fi consumată în sandvișuri, pe felii de ardei gras, ca „sos” pentru bețe de morcovi, țelină, castraveți, gulii, dar și în compoziția unei salate a la rousse de post, fără carne, sau în salata de vinete. Iar dacă nu ții post, poți umple ouă fierte cu maioneză din avocado – sunt delicioase și foarte aspectuoase!

Iată mai jos rețeta de maioneză din avocado, pe care o poți prepara foarte rapid și ușor!

Rețetă de maioneză de post din avocado: ingrediente, mod de preparare

Ingrediente:

  • 250-300 de grame de pulpă de avocado foarte copt
  • 2 lingurițe de zeamă de lămâie
  • Sare și piper, după gust
  • 50 mililitri de apă
  • 2 linguri de ulei de floarea-soarelui sau ulei de măsline
  • 1 linguriță de pudră de ceapă (opțional)
  • Un praf de pudră de usturoi (opțional)
  • O linguriță de sos de ardei iute (opțional)

Mod de preparare:

Pune toate ingredientele într-un blender (mai puțin apa, uleiul, zeama de lămâie și sosul iute) și mixează până obții o pastă fină.

Adaugă apă și ulei ca să subțiezi maioneza și să obții o textură cremoasă. Amestecă exact așa cum ai face-o la maioneza normală.

Dacă vrei ca maioneza să fie un pic iute, adaugă și o linguriță de sos tabasco. La final potrivește cu zeamă de lămâie, fix așa cum îți place.

Pune maioneza într-un borcan și acoperă cu capac. Se păstrează la frigider timp de 3-4 zile.

ouă umplute cu maioneză de post din avocado