Înghețată de cafea cu frișcă și lapte condensat – cremoasă, fără adaos de zahăr

15.06.2021 | Paula Rotaru
Înghețată de cafea cu frișcă și lapte condensat – cremoasă, fără adaos de zahăr
Sursa foto: Shutterstock

Dacă ești o iubitoare de cafea, sigur vei adora această rețetă simplă și rapidă de înghețată de cafea cu frișcă și lapte condensat. Se prepară foarte ușor și nu ai nevoie de multe ingrediente. În plus, nici măcar nu se folosește zahăr în compoziție. Laptele condensat și frișca vor conferi  acestei înghețate textura cremoasă grozavă.

Dacă îți permite silueta, adaugă și un topping de ciocolată. Dar această înghețată de cafea nu are nevoie de prea multe „artificii”, pentru că este pur și simplu delicioasă așa cum e, simplă!

Vezi mai jos care sunt ingredientele de care ai nevoie și modul de preparare pentru înghețată de cafea cu frișcă și lapte condensat.

Rețetă simplă de înghețată de cafea

Ingrediente:

  • 1,5 lingurițe de ness (1 plic)
  • 30 mililitri cafea tare (espresso)
  • 250 mililitri smântână pentru frișcă rece (minimum 30% grăsime)
  • 175 mililitri lapte condensat
  • un praf de sare
  • 1 linguriță de extract de vanilie sau 1 pliculeț cu zahăr vanilat (opțional)
  • scorțișoară sau sos de ciocolată pentru topping (opțional)
  • câteva frunze de mentă pentru servire (opțional)

Mod de preparare:

Amestecă bine cafeaua tare cu nesul într-o ceșcuță. Lasă la răcit.

Scoate smântâna pentru frișcă de la frigider și mixează bine. Frișca trebuie să fie tare, nu apoasă.

Adaugă laptele condensat, praful de sare, cafeaua și extractul de vanilie (opțional) și amestecă totul cu o spatulă.

Pune compoziția într-un vas de plastic cu capac și las-o la congelator cel puțin 4 ore.

Scoate-o din congelator înainte cu 20 de minute de a o servi. Pune înghețata în cupe și presară puțină scorțișoară pe deasupra sau sos de ciocolată și câteva frunze de mentă proaspătă.

Mai jos poți vedea o altă variantă de rețetă de înghețată de cafea:

Sursă rețetă: kitchenstories.com